ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χριστούγεννα 2017: «Παιχνιδοχώρα» – το Εργαστήρι του Άι-Βασίλη στο Ρέθυμνο!

Ο Δήμος Ρεθύμνης – Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ρεθύμνης, σας παρουσιάζουν μία ξεχωριστή Xριστουγεννιάτικη εκδήλωση 18 ημερών, που θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα των εορταστικών δράσεων του Δήμου: Την «Παιχνιδοχώρα» – το Εργαστήρι του Άι-Βασίλη στο Ρέθυμνο!

Στόχος της προσπάθειας είναι, σε συνέχεια και σε συνδυασμό των Χριστουγεννιάτικων χωριών που ετοιμάζουν εθελοντές στο «Χωριό του Αη Βασίλη του 16ου Δημοτικού Σχολείου», στα «Χριστούγεννα στον Κόσμο του 7ου Δημοτικού» και άλλοι στο Ρέθυμνο, να δημιουργηθεί μία πρωτόγνωρη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα για όλη την οικογένεια στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου, με μοναδικές παροχές, παιχνίδια και δραστηριότητες, προσελκύοντας επισκέπτες από κάθε γωνιά της Κρήτης.

Από το βραδάκι της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου 2017 και μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2018, καθημερινά από τις 10:30, επαγγελματίες και εθελοντές , θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους ως τα ξωτικά των Χριστουγέννων και βοηθών του Αϊ-Βασίλη, για να μεταδώσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων από την καρδιά της Κρήτης, το Ρέθυμνο, σε όλη τη Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα.

Ολόκληρο το Σπίτι του Πολιτισμού και κάθε γωνία της πλατείας Μικρασιατών, θα μεταμορφωθούν στο πιο φαντασμαγορικό Χριστουγεννιάτικο χώρο της Κρήτης! Παράλληλα, για όλη την περίοδο, ξωτικά και νεράιδες θα ξεφεύγουν από τη βάση τους και θα στήνουν Χριστουγεννιάτικες δράσεις σε όλη την πόλη – και όχι μόνο…

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

18:00 ΕΝΑΡΞΗ “Ζωντανή Φάτνη, αναπαράσταση της Γέννησης του Χριστού” από το 16ο Δημοτικό Ρεθύμνης.
Παρουσίαση της Κάρμεν Ρουγγέρη και καλωσόρισμα της Παιχνιδοχώρας με χορό από τις cheerleader του Ρέθυμνο CRETAΝ KINGS και υπό τον ήχο της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Ρεθύμνης , αλλά και της μεγάλης βοήθειας του Αθλητικού ομίλου ΟΚΑ PREVELI, δίνουμε τα κλειδιά της Παιχνιδοχώρας στον Άι Βασίλη.
Η Κρήτη υποδέχεται τον Αϊ Βασίλη με τον δικό της μοναδικό παραδοσιακό τρόπο με την συμμετοχή του χορευτικού τμήματος του συλλόγου Πυρρίχια Δρώμενα.
Η εκδήλωση θα συνεχίσει με την Στρατιωτική μουσική της 5ης ΤΑΞΠΖ με πολλές γνωστές Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.
Καλή διασκέδαση!

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

10:30 – 21:00 Ίδρυμα Τεχνολογικών Ερευνών: Έκθεση βιβλίου ανθρωπιστικών σπουδών καθημερινά από 17 έως και 24 Δεκεμβρίου στο lobby στο σπίτι του Πολιτισμού.
10.30 – 14.30 Κέρασμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χρωμοναστηρίου
17:00 – 21:00 «Γίνε η πριγκίπισσα του παραμυθιού» Από το τμήμα Γ΄ κομμωτικής του 1ου ΕΠΑΛ- 1ου Ε.Κ. Ρεθύμνου. Στο σπίτι του Πολιτισμού
17:00 – 20:00 Θεατρική Παράσταση στο Δημοτικό Ωδείο : Οι μαθητές της Β΄ τάξης του 2 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ με τις δασκάλες τους την κα Χαρά Μπορμπουδάκη και την κα Τριανταφυλλιά Μητσοπούλου, παρουσιάζουν το παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ … αλλιώς: «Όταν ο ευτυχισμένος πρίγκιπας συνάντησε την αγάπη». Είσοδός ελεύθερη.
18:00 Αφήγηση για Ενήλικες : από την Ειρήνη Γαβριλάκη στην οδό Γοβατζιδάκη
20:00 Παρουσίαση Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών από την παιδική χορωδία «Χορωδοταξιδευτές». Η χορωδία του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου με υπεύθυνους της χορωδίας τους μουσικολόγους – παιδαγωγούς: Βασιλική Μάρκου και Νίκο Περπιράκη μας ταξιδεύουν στο πιο γλυκό και συνάμα Χριστουγεννιάτικο τόπο. Κεντρική σκηνή.
19:00 “Καλά Χριστούγεννα Θείε Σκρουτζ!”: Χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση από την ομάδα Θεατρικός Περίπλους. 30 διπλές προσκλήσεις για τους τυχερούς του διαγωνισμού της Παιχνιδοχώρας.

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

10:30 – 21:00: Ίδρυμα Τεχνολογικών Ερευνών: Έκθεση βιβλίου ανθρωπιστικών σπουδών καθημερινά από 17 έως και 24 Δεκεμβρίου στο lobby στο σπίτι του Πολιτισμού.
17:00 – 21:00: “Γίνε η πριγκίπισσα του παραμυθιού” Από το τμήμα Γ’ Κομμωτικής του 1ου ΕΠΑΛ – 1ου Ε.Κ. Ρεθύμνου. Στο σπίτι του Πολιτισμού
18:00 Παραδοσιακοί χοροί από το Λύκειο Ελληνίδων Ρεθύμνου στην κεντρική σκηνή της Πλατείας Μικρασιατών
19:00 Συναυλία με τον Eddy Way
20:00 Συναυλία με τον Κώστα Δόξα

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

10:30 – 21:00 ΙΤΕ: Έκθεση βιβλίου ανθρωπιστικών σπουδών καθημερινά από 17 έως και 24 Δεκεμβρίου στο σπίτι του Πολιτισμού.
17:00 – 21:00: “Γίνε η πριγκίπισσα του παραμυθιού”. Από το τμήμα Γ΄ κομμωτικής του 1ου ΕΠΑΛ- 1ου Ε.Κ. Ρεθύμνου. Στο Σπίτι του Πολιτισμού.
18:00 – 20:00 “Με χαμόγελα γλυκά, έλα πες ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ”. Κέρασμα στην Μεγάλη Πόρτα. ΕορτάΖω και ψωνίΖω στο Ρέθυμνο.
18:00 Παρουσίαση χορευτικού προγράμματος με Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς και τζαζ μουσική από την σχολή χορού “Χοροκίνηση”. Παίζει η DJ Ελευθερία Μπεμπή. Κεντρική σκηνή.
19:00 – 20:30 Χριστούγεννα με τον Παππού και την Γιαγιά. Εκπαιδευτικός Τομέας-Εικαστικά Εργαστήρια-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης (Κ.Ε.Δ.Η.Ρ. Οικογενειακό πρόγραμμα ) Παππούδες, γιαγιάδες, εγγόνια: Μοιραζόμαστε χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις. Απαραίτητη συνοδεία και συμμετοχή ενήλικα (παππού ή γιαγιάς). Στο σπίτι του Πολιτισμού.
17:00 – 20:00 Δώσε Ελπίδα! Δώσε Ζωή Τo Συνεργαζόμενο Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», Ανεμόμυαλοι club με την υποστήριξη της ομάδας μπάσκετ Ρέθυμνο Cretan Kings, θα πραγματοποιήσει ενημερώσεις και εγγραφές Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών ηλικίας από 18 έως 45 ετών με τη λήψη επιχρίσματος (σάλιο) Στην πλατεία Μικρασιατών.

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

10:30 – 21:00 Ίδρυμα Τεχνολογικών Ερευνών: Έκθεση βιβλίου ανθρωπιστικών σπουδών καθημερινά από 17 έως και 24 Δεκεμβρίου στο lobby στο σπίτι του Πολιτισμού.
17:00 – 21:00: “Γίνε η πριγκίπισσα του παραμυθιού”. Από το τμήμα Γ΄ κομμωτικής του 1ου ΕΠΑΛ- 1ου Ε.Κ. Ρεθύμνου. Στο Σπίτι του Πολιτισμού.
10:30 – 21:30 Kοινωνική δράση με σκοπό τη συλλογή τροφίμων, φαρμάκων και ρούχων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης στην πλατεία των Τεσσάρων Μαρτύρων από την καρναβαλική ομάδα ΑΣΧΕΤΟΙ CLUB.
12:00 Συναυλία στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη με τα συγκροτήματα Rethy’s Riff και Positive από το μουσικό λύκειο «εορτάΖω και ψωνίΖω στο Ρέθυμνο».
17:00 «Το Ρέθυμνο της καρδιάς μας». Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ Ρεθύμνου, “Μαζί Μπορούμε”. Λίγο πριν χτυπήσει η καμπάνα των Χριστουγέννων, ελάτε να φτιάξουμε από την αρχή, την πιο παραμυθένια πόλη… την πόλη μας, το Ρέθυμνο της καρδιάς μας! Στο Σπίτι του Πολιτισμού.
17:00- 19:00 Παραμυθένιο νηπιαγωγείο. Το “Παραμυθένιο Νηπιαγωγείο” είναι έτοιμο να υποδεχτεί όλους τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους μας στην ΠΑΙΧΝΙΔΟΧΩΡΑ για ένα αξέχαστο απόγευμα γεμάτο δράση… Φορέστε τη πιο γιορτινή σας διάθεση και ελάτε να παίξουμε πολλά χριστουγεννιάτικα παιχνίδια, να ανακατέψουμε γιορτινά τραγούδια, να αφηγηθούμε παραμύθια αλλά και να γελάσουμε τόσο δυνατά που να ακουστούμε έως τον Βόριο Πόλο. Στην Πλατεία Μικρασιατών.
19:00 Συναυλία τζαζ μουσικής στην οδό Τσουδερών με τους Αντώνη Τσικανδηλάκη(πιάνο). Γιάννης Πολυχρονάκης (κοντραμπάσο), Στάθης Στουραίτη(drums). ΕορτάΖω και ΨωνίΖω στο Ρέθυμνο.

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

10:30 – 21:00 Ιδρυμα Τεχνολογικών Ερευνών : Έκθεση βιβλίου ανθρωπιστικών σπουδών καθημερινά από 17 έως και 24 Δεκεμβρίου στο lobby στο σπίτι του Πολιτισμού.
10:30 – 21:30 Kκοινωνική δράση με σκοπό τη συλλογή τροφίμων , φαρμάκων και ρούχων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης στην πλατεία των Τεσσάρων Μαρτύρων από την καρναβαλική ομάδα ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ CLUB.
12:00 Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες από την food blogger και παρουσιάστρια MAMA MIA Εύα Παρακεντάκη ζωντανά κοντά μας. Στην πλατεία Μικρασιατών
12:00 – 14:00 «Μασκότ show» στην οδό Αρκαδίου στο ύψος της Μητρόπολης
18:00 “Παντομίμα για παιδιά και κεράσματα για μεγάλους” από την Kαρναβαλική ομάδα «ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ CLUB»
20:00 Συναυλία με το συγκρότημα Positive. Κεντρική σκηνή

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

10:30 – 21:00 Ίδρυμα Τεχνολογικών Ερευνών: Έκθεση βιβλίου ανθρωπιστικών σπουδών καθημερινά από 17 έως και 24 Δεκεμβρίου στο lobby στο σπίτι του Πολιτισμού.
10:00 -13:00 Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ρεθύμνου. «Τα ξωτικά στην θάλασσα». Τα Ξωτικά βγήκαν στην στεριά και μας περιμένουν στην Μαρίνα τρεις διαφορετικές ώρες στις οποίες μας έδωσαν ραντεβού. Η πρώτη βόλτα ξεκινάει 10:00, η επόμενη 11:00 και η τελευταία 12:00 εσύ πότε θα δηλώσεις συμμετοχή;
*δήλωσε συμμετοχή άμεσα μέσω της φόρμας στην σελίδα της Παιχνιδοχώρας στο Facebook.
11:00 -13:00 Η καρναβαλική ομάδα ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ CLUB θα πουν τα κάλαντα με την αυτοκινούμενη πλατφόρμα τους, από τις οδούς Γερακάρη, Πλατεία Άγνωστου Στρατιώτη, Αρκαδίου, Εθνικής Αντιστάσεως.
10:30 -21:00 Παραδοσιακές Χριστουγεννιάτικες δράσεις από το Βιωματικό Μουσικοχορευτικό & Παιδαγωγικό Εργαστήρι Ρεθύμνης ΠΥΡΡΙΧΙΑ ΔΡΩΜΕΝΑ.
Το Βιωματικό Μουσικοχορευτικό & Παιδαγωγικό Εργαστήρι Ρεθύμνης ΠΥΡΡΙΧΙΑ ΔΡΩΜΕΝΑ παρουσιάζει μια σειρά από βιωματικές δράσεις όπως ζύμωμα και φούρνισμα στον ξυλόφουρνο, τυροκομία, εργόχειρο, χειροτεχνία και παιδικές Χριστουγεννιάτικες ιστορίες στην μικρή σκηνή της διοργάνωσης.
12:00 Μικρασιάτικα Κάλαντα από την χορωδία του συλλόγου Ρεθυμνίων Μικρασιατών. Η χορωδία του συλλόγου Ρεθυμνίων Μικρασιατών, θα ψάλλει τα παραδοσιακά Μικρασιάτικα κάλαντα στους δρόμους του Ρεθύμνου με τελική κατάληξη την Πλατεία Μικρασιάτών
11:00 Μεικτή Δημοτική χορωδία Ρεθύμνου
12:00 – 14:00 Τμήμα της Παιχνιδοχώρας στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Γεράνι.
12:00 – 14:00 Απέκτησε και εσύ μια φωτογραφία από την Παιχνιδοχώρα: “Photoboothaki” Οι φωτογραφίες εκτυπώνονται αμέσως και είναι διαστάσεων 5×15 με 3 πόζες κ με το background που επιλέξατε. Στο Σπίτι του Πολιτισμού.
16:00 Ζumba fitness με την Πελαγία Μαρινάκη: Ένα δυναμικό χορευτικό πρόγραμμα γυμναστικής, που συνδυάζει ρυθμούς απ όλα τα είδη χορού με κινήσεις αεροβικής επιβάλετε η συμμετοχή μικρών και μεγάλων φίλων της Παιχνιδοχώρας. Στην κεντρική σκηνή.
16:00 TONY D-Jay κεντρική σκηνή
18:00 Παραδοσιακά Κρητικά κάλαντα από τα Πυρρίχια Δρώμενα και την Ευγενία Τόλιου. Στην Μικρή Σκηνή
19:00 Συναυλία με το συγκρότημα ΡΟΤΑ: Το μουσικό συγκρότημα ΡΟΤΑ σας ταξιδεύει σε όμορφα και ποιοτικά μουσικά μονοπάτια, με έντεχνη ελληνική και κρητική μουσική. Την ΡΟΤΑ αποτελούν οι παρακάτω μουσικοί:
Ζαχαριουδάκης Νίκος, κρητική λύρα – τραγούδι
Κλείτσα Αναστασία, τραγούδι
Ντινιάς Δημήτρης, μπουζούκι – τραγούδι
Τομζάς Παύλος, keyboards – τραγούδι
Κεντρική σκηνή

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

10:30 – 21:00 Ίδρυμα Τεχνολογικών Ερευνών : Έκθεση βιβλίου ανθρωπιστικών σπουδών καθημερινά από 17 έως και 24 Δεκεμβρίου στο lobby στο σπίτι του Πολιτισμού.
10:30 -21:00 Παραδοσιακές Χριστουγεννιάτικες δράσεις από το Βιωματικό Μουσικοχορευτικό & Παιδαγωγικό Εργαστήρι Ρεθύμνης ΠΥΡΡΙΧΙΑ ΔΡΩΜΕΝΑ.
Το Βιωματικό Μουσικοχορευτικό & Παιδαγωγικό Εργαστήρι Ρεθύμνης ΠΥΡΡΙΧΙΑ ΔΡΩΜΕΝΑ παρουσιάζει μια σειρά από βιωματικές δράσεις όπως ζύμωμα και φούρνισμα στον ξυλόφουρνο, τυροκομία, εργόχειρο, χειροτεχνία και παιδικές Χριστουγεννιάτικες ιστορίες στην μικρή σκηνή της διοργάνωσης
11:30 Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνης Συμμετοχή της ορχήστρας της Δημοτικής Φιλαρμονικής Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, στην κεντρική σκηνή της διοργάνωσης στην Πλατεία Μικρασιατών. Ταυτόχρονα η Μπαντίνα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνης, θα γεμίσει με μουσικές μελωδίες και κάλαντα την αγορά του Ρεθύμνου
12:00-13:00 Ο μάγος Τετέλος και η αστρόσκονη ένα θέμα μαγείας για όλη την οικογένεια, Λότζια –Αρκαδίου και Παλαιολόγου . ΕορτάΖω και ψωνίΖω στο Ρέθυμνο.
12:00- 13:00 Παρουσίαση χορευτικού προγράμματος από την σχολή χορού “Baillando Fuerte” με συνοδεία DJ για μοναδικές Χριστουγεννιατικες χορογραφιες στην κεντρική σκηνή
13:00 Συλλόγος «Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου». Παρουσίαση από τα μέλη του συλλόγου των αθλημάτων ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ και JU JITSU κεντρική σκηνή
18:00 Παραδοσιακά κάλαντα από το Βιωματικό Μουσικοχορευτικό & Παιδαγωγικό Εργαστήρι Ρεθύμνης ΠΥΡΡΙΧΙΑ ΔΡΩΜΕΝΑ στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου και καταλήγουμε όλοι μαζί μια παρέα στην πλατεία Μικρασιατών

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Οι καθημερινές μας δράσεις σας περιμένουν σταθερά και σήμερα εκτός από ένα μικρό διάλειμμα από τις 13:30 έως και τις 16:30, γιατί τα Ξωτικά πρέπει να πουν και αυτοί τα Χρόνια πολλά με τον Άι Βασίλη μόνοι τους με τον δικό τους μαγικό και μυστικό τρόπο!

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

11:00 Αυτοσχέδιο Λούνα Παρκ στην πλατεία Μικρασιατών. Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνου, σας περιμένει για να διασκεδάσετε και να παίξετε όπως ποτέ!
17:00 Καραόκε: Τα Ξωτικά έθεσαν σαν όρο να τους τραγουδήσουμε μικροί και μεγάλοι. Από την καρναβαλική ομάδα Μουμπούνες. Κεντρική σκηνή.
20:00 Συναυλία με τους Kings.

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

12:00 “Χριστουγεννιάτικα Γλυκά Από Ζαχαρόπαστα”. Τα Ξωτικά τρελαίνονται για γλυκές λιχουδιές. Η κυρία Στέλλα Μιχάλα δεν τους χάλασε το χατίρι και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους για να δημιουργήσουν ευφάνταστα γλυκά και γλειφιτζούρια από ζαχαρόπαστα. Μικρή σκηνή στην Πλατεία Μικρασιατών
12:00 Σχήμα Πνευστών Οργάνων από το Μουσικό Λύκειο Ρεθύμνου
12:30 Συναυλία με την Τίνα Τσιμπίδη στην Καλλιθέα (Μάρκου Πορτάλιου 8). «Εορτάζω και ψωνίΖω στο Ρέθυμνο»
18:00 “Παντομίμα για παιδιά και κεράσματα για μεγάλους” από την καρναβαλική ομάδα ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ CLUB. Τα μέλη της ομάδας θα είναι ντυμένα με στολή μίμου και θα απασχολήσουν τα παιδιά με το παιχνίδι της παντομίμας στηριζόμενοι σε τίτλους παραμυθιών καθώς και τίτλους παιδικών κινηματογραφικών ταινιών. Ταυτόχρονα θα προσφέρουν κεράσματα (ρακή, ρακόμελο, ζεστό κρασί και μικρά χριστουγεννιάτικα γλυκά) σε όλους.
20:00 Συναυλία με διασκευές ελληνικών και ξένων έντεχνων τραγουδιών από την Κωνσταντάκη Νικολέτα

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

12:00 Balloon-όραμα: Ποιος θα μπει στην μαγική καμπίνα και ποιος θα μπορέσει να κρατήσει τα μπαλόνια; Ο Εμπορικός σύλλογος Ρεθύμνης μας προσκαλεί στο πιο τρελό παιχνίδι στην πλατεία Μικρασιατών
12:00 Παρουσίαση παραμυθιού ¨Γράμματα στον Άγιο Βασίλη” από την νηπιαγωγό Δρ Σοφία Νικολιδάκη: Τα “Γράμματα στον Άγιο Βασίλη” που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ίτανος, είναι ένα χιουμοριστικό βιβλίο που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και διαβάζεται άνετα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μέσα από ένα αστείο παιχνίδι λέξεων και φράσεων τα ζωάκια στέλνουν γράμματα στον Άγιο Βασίλη και περνούν τα δικά τους μηνύματα
12:00 Συναυλία. Παραδοσιακή Ορχήστρα και μελωδίες της Κρήτης από το Μουσικό Λύκειο
17:00 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΦΙΛΕΜΑ από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πηγής – Αγ. Δημητρίου – ”ΓιορτάΖΟΥΜΕ με τους Μουσαφιραίους”: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΚΕΡΑΣΜΑΤΟΣ με σπιτικούς Λουκουμάδες στον Φούρνο, Κέρασμα : Μήλο με Κανέλλα, Πως φτιάχνεται το Ρακόμελο στην παρέα; Ετοιμάζουμε και μεζέ για το Ρακόμελο: Τυλίγουμε σε χαρτί κρεμμύδια , πατάτες και κάστανα και τα ψήνουμε στην χόβολη
18:00 ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ: Οι αθλήτριες της Ενόργανης Γυμναστικής του Συλλόγου μας ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ, με προπονήτρια την Γεωργοπούλου Λιάνα, σε ένα εορταστικό χορευτικό ακροβατικό πρόγραμμα… αποχαιρετούν τον Παλιό τον Χρόνο”
20:00 Συναυλία με τον Μανώλη Κονταρό

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Γιορτή στην “Ζαχαρούπολη”. Δίωρη διαδραστική γιορτή για τα παιδιά. Δράση από τον Εμπορικό σύλλογο Ρεθύμνου.
18:00 Ίδρυμα Τεχνολογικής Έρευνας Κρήτης. Χριστουγεννιάτικα Σκεψεδάκια. Τα Σκεψεδάκια είναι ένα βιωματικό εργαστήριο / παράσταση δημιουργικής σκέψης με θεματολογία σχετική με τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά (έθιμα, γλυκά δώρα, κάρτες, Άγιος Βασίλης, κλπ) και περιλαμβάνουν 14 νέες δημιουργικές δραστηριότητες με πολύ απλά υλικά.
19:00 Συναυλία με τους Rethy’s Riff. Μια νεανική μπάντα που προήλθε από το Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου. Στόχος μας μια αισθητικά όμορφη παρουσίαση των τραγουδιών!
19:30 Συναυλία τζαζ μουσικής με το συγκρότημα Groovetica (swing, jazz, soul, funk, disco, latin, reggae)

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

12:00 Παρουσίαση παραμυθιού ¨Γράμματα στον Άγιο Βασίλη” από την νηπιαγωγό Δρ Σοφία Νικολιδάκη : Τα “Γράμματα στον Άγιο Βασίλη” που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ίτανος, είναι ένα χιουμοριστικό βιβλίο που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και διαβάζεται άνετα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μέσα από ένα αστείο παιχνίδι λέξεων και φράσεων τα ζωάκια στέλνουν γράμματα στον Άγιο Βασίλη και περνούν τα δικά τους μηνύματα
12:00 Συναυλία με το συγκρότημα “ΡΟΤΑ” : Το μουσικό συγκρότημα ΡΟΤΑ σας ταξιδεύει σε όμορφα και ποιοτικά μουσικά μονοπάτια, με έντεχνη ελληνική και κρητική μουσική. Την ΡΟΤΑ αποτελούν οι παρακάτω μουσικοί:
Ζαχαριουδάκης Νίκος, κρητική λύρα – τραγούδι
Κλείτσα Αναστασία, τραγούδι
Ντινιάς Δημήτρης, μπουζούκι – τραγούδι
Τομζάς Παύλος, keyboards – τραγούδι
4 Μάρτυρες
16:00-17:00 Αθλητικός Σύλλογος μαχητικών τεχνών “Πολυδάμας”. Παρουσίαση των αθλημάτων Παγκρήτιο και Ζιου ζίτσου Κεντρική σκηνή
17:00-18:00 Αθλητικός Σύλλογος μαχητικών τεχνών “Πολυδάμας”. Παρουσίαση των αθλημάτων Zumba kai Zumba kids Κεντρική σκηνή.
19:00 Συναυλία Κρητικής μουσικής με τον Βογιατζάκη Γιώργο
20:00 Συναυλία με τον Ανδρέα Μπικάκη

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

10:30 Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνης Συμμετοχή της ορχήστρας της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνης, η οποία θα αποδώσει Χριστουγεννιάτικες μελωδίες,, στην κεντρική σκηνή της διοργάνωσης στην Πλατεία Μικρασιατών.
Επίσης η Μπαντίνα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνης, θα γεμίσει με μουσικές μελωδίες και κάλαντα την αγορά του Ρεθύμνου.
14:00 Έλα να γίνουμε ένα. Πάρτι εμπορικού συλλόγου με έντεχνη και κρητική μουσική από τον Λευτέρη Τζαγκαράκη και το συγκρότημα του στην Γωνία των οδών Σουλίου και Εθνικής Αντιστάσεως κλείνουμε την χρονιά που πέρασε με αναμνήσεις και χαμόγελο

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

Καλή χρονιά, τα Ξωτικά μας δίνουν ευχές: υγεία, αγάπη και μόνο ζεστά και αληθινά χαμόγελα στην κάθε μας μέρα!
Οι καθημερινές μας δράσης είναι ανοιχτές όλη την ημέρα τα Ξωτικά όμως ζήτησαν ένα μικρό διάλειμμα από τις 13:30 έως και 16:00 έχουν να πουν και να γιορτάσουν και αυτοί οικογενειακά με τον Άι Βασίλη την νέα χρονιά του χρόνου.
20:00 Συναυλία με τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

12:00 Παρουσίαση παραμυθιού “Γράμματα στον Άγιο Βασίλη” από την νηπιαγωγό Δρ Σοφία Νικολιδάκη. Τα “Γράμματα στον Άγιο Βασίλη” που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ίτανος, είναι ένα χιουμοριστικό βιβλίο που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και διαβάζεται άνετα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μέσα από ένα αστείο παιχνίδι λέξεων και φράσεων τα ζωάκια στέλνουν γράμματα στον Άγιο Βασίλη και περνούν τα δικά τους μηνύματα
12:00 Καρναβαλική ομάδα Μπουμπούνες: Καραόκε για μικρούς και μεγάλους
20:00 Συναυλία με την Ματθαία Σπιταδάκη

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Τελετή λήξης. Έτοιμοι να DEALάρουμε με την συμμετοχή του γνωστού παρουσιαστή Χρήστου Φερεντίνου.
18:00 Βράβευση της καλύτερης βιτρίνας από τον Εμπορικό σύλλογο Ρεθύμνου
20:00 Συναυλία με τους Γιώργο και Νίκο Στρατάκη
20:00 Κρητικοί παραδοσιακοί χοροί από το εφηβικό συγκρότημα του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους Γιάννη Πετράκη.