Χριστουγεννιάτικη γιορτή φιλανθρωπίας στο 1ο Λυκείου Ρεθύμνου

christmasΤο 1ο Λύκειο Ρεθύμνου διοργανώνει την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, για 5η συνεχή χρονιά τη μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή φιλανθρωπίας.

Συγκεντρώνουμε τρόφιμα υπέρ του Ερυθρού Σταυρού Ρεθύμνου σε μια προσπάθεια συμβολής στο έργο της αλληλεγγύης που έχει ως αποδέκτη τον διπλανό μας, τον άνθρωπο της ίδιας πόλης.

Κατασκευάζουμε αντικείμενα με υλικά που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί μεταφέροντας την αποκτημένη θεωρητική γνώση της γεωμετρίας, της χημείας, της διαχείρισης φυσικών πόρων κλπ. στον κόσμο της χρηστικής πραγματικότητας. Μαγειρεύουμε, χορεύουμε, ζωγραφίζουμε, καταπιανόμαστε με τη φωτογραφία.

Μέσα από την τέχνη του θεάτρου τονίζουμε την αντίθεσή μας στην εικονική φιλανθρωπία και σε άλλα κακώς κείμενα της σύγχρονης κοινωνίας, όπως ο ρατσισμός και η φαιδρότητα της σύγχρονης ψυχαγωγίας.

Επενδύουμε, λοιπόν, σε στιγμές χαράς, δημιουργικότητας και ψυχικής ευφορίας μέσα από τις αξίες της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, μέσα σε ένα κλίμα συνεργασίας και ομαδικότητας αλλά με σεβασμό στην ατομική πρωτοβουλία.

Σας περιμένουμε όλους να γιορτάσουμε αυτά τα Χριστούγεννα με αισθήματα χαράς, ελπίδας και ανάτασης.

Το πρόγραμμα:

17:30: Έναρξη
18:30: Προβολή παιδικής χριστουγεννιάτικης ταινίας (αίθουσα 8)
19:30: Κάλαντα από τη χορωδία του σχολείου και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από μαθητικές ομάδες (αίθουσα 8).
20:30: Θεατρική παράσταση για μεγάλους (στον όροφο του σχολείου)
21:30: Παράσταση χορού από τους μαθητές της Γ’ Λυκείου(στον προαύλιο χώρο ή στο γυμναστήριο).
Οι δημιουργίες των μαθητών θα βρίσκονται σε έκθεση καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Η συλλογή τροφίμων για την ενίσχυση ανθρώπων της πόλης μας θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου με τη λήξη των μαθημάτων.

δείτε που είναι το 1ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου