«Χτίζοντας Γέφυρες Συνεργασίας»: Προώθηση της εργασιακής ένταξης ΑμεΑ σε τοπικές επιχειρήσεις του Ρεθύμνου

Η κοινωνικοποίηση, η εκπαίδευση και η εργασιακή απασχόληση αποτελούν βασικούς μοχλούς κοινωνικής ενσωμάτωσης και στόχους του Συλλόγου γονέων κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου.

Αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες όλων των ηλικιακών ομάδων ΑμεΑ προχωρήσαμε ένα βήμα παραπέρα στις δράσεις μας ξεκινώντας τη λειτουργία μίας νέας δομής, το «Κοινωνικό Στέκι ΑμεΑ» στο Πλατανιά Ρεθύμνου που απευθύνεται σε νέους ηλικίας 17 ετών και άνω με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Ταυτόχρονα υποστηρίζοντας την ενήλικη ζωή και δικαίωμα στην εργασία ΑμεΑ υλοποιούμε από τον Οκτώβριο του 2018 το πρόγραμμα «ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ», με στόχο την προώθηση της εργασιακής ένταξης ΑΜΕΑ σε τοπικές επιχειρήσεις του νομού Ρεθύμνου.

Η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των εργοδοτών και τοπικών φορέων του τόπου θεωρούμε πως αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την επίτευξη του έργου μας, δηλαδή την ουσιαστική κοινωνική ενσωμάτωση ΑμεΑ στην κοινωνία μέσω της ένταξής τους σε εργασιακά πλαίσια.

Προετοιμάζουμε ένα κύκλο σεμιναρίων και ήδη βγάζουμε στατιστικά αποτελέσματα από το πρώτο ερωτηματολόγιο που διασπείραμε στο επιχειρηματικό κοινό και τους εκπρόσωπους φορέων του Ρεθύμνου.