ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Cretan Kings Assist …στην Τανζανία!

Σε μία μεγάλη προσπάθεια αλληλεγγύης και εθελοντισμού συνέβαλε το Ρέθυμνο Cretan Kings, μέσω του κοινωνικού προγράμματος «Cretan Kings Assist». Ξεπέρασε τα σύνορα της Ελλάδας, βοηθώντας τους «Backpack Brothers», Βαγγέλη και Σαράντη Σιμάκη, στο κοινωνικό έργο προσφοράς τους στη μακρινή Τανζανία.

Από την Κρήτη στην Τανζανία ταξίδεψαν οι Βαγγέλης και Σαράντης Σιμάκης για να συμμετέχουν στο πρότζεκτ «My Quest Tanzania» του εθελοντικού οργανισμού «Wheeling2help», με στόχο να βοηθήσουν μαζί με άλλους εθελοντές στην κατασκευή του εκπαιδευτικού κέντρου βιώσιμης γεωργίας «Kilimo+» στο χωριό Gongo, που θα δώσει τη δυνατότητα στους ντόπιους για εναλλακτικές πηγές εισοδήματος, προστατεύοντας παράλληλα το υπέροχο δάσος της περιοχής.

Παράλληλα, οι δυο νεαροί Κρητικοί που βρίσκονται για 2η φορά στην Aφρικανική χώρα θέλησαν στην επίσκεψη τους αυτή, να ενισχύσουν με το δικό τους πρόγραμμα «Back pack brothers», στην εκπαίδευση των παιδιών του χωριού Gongo. Για αυτόν τον λόγο δημιούργησαν ένα foundation, όπου συγκεντρώθηκαν χρήματα για την αγορά σχολικών ειδών και βιβλίων σε Αγγλικά και Σουαχίλι, δίνοντας εφόδια στα παιδιά για ευκολότερη μόρφωση.

Να σημειώσουμε ότι περίπου το 10% των παιδιών καταφέρνουν να προχωρήσουν από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Από τα 450 παιδιά που έχει όλο το Δημοτικό σχολείο, τα 40 θα συνεχίσουν στο επόμενο επίπεδο, ενώ στο Πανεπιστήμιο θα καταφέρει να φτάσει μόλις ένα ή και κανένα παιδί.

Το κοινωνικό μας πρόγραμμα «Cretan Kings Assist» στάθηκε αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια των «Backpack brothers», προσφέροντας αθλητικό υλικό στα παιδιά που φοιτούν στην μεγαλύτερη τάξη του Δημοτικού σχολείου, μοιράζοντας χαρά, χαμόγελα και… χρώμα σε 60 παιδιά.