ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δάφνις Κόκκινος: Σεμινάριο χοροθεάτρου για χορευτές και χορογράφους

κόκκινοςΣεμινάριο χοροθεάτρου από 3 έως 9 Αυγούστου 2015. Για χορευτές και χορογράφους. Παρουσίαση του σεμιναρίου, ανοιχτή στο κοινό: Σάββατο 8/8 & Κυριακή 9/8 στο «Χαρουπόμυλο» στο Πάνορμο.

Μετά το πολύ επιτυχημένο σεμινάριο και τις εξαιρετικές παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο του 2014, ο Δάφνις Κόκκινος, θα παραδώσει και φέτος σεμινάριο χοροθεάτρου στο «Χαρουπόμυλο» στο Πάνορμο Κρήτης. (www.panormo.com)

Ο Δάφνις είναι χορευτής του χοροθεάτρου του Wuppertal από το 1993. Υπήρξε βοηθός της Pina Bausch από το 2002 και εξακολουθεί να εργάζεται ως Υπεύθυνος Προβών του χοροθεάτρου μέχρι σήμερα.

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 3 Αυγούστου έως την Κυριακή 9 Αυγούστου 2015, τις ώρες 10:00 – 15:00, και 19:00 – 22:00 καθημερινά. Παρουσίαση του σεμιναρίου ανοιχτή στο κοινό, θα γίνει το Σάββατο 8 Αυγούστου, στις 19:30, όπως και την Κυριακή 9 Αυγούστου και ώρα 19:30.

Το σεμινάριο ξεκινά με ένα σύγχρονο μάθημα χορού εμπνευσμένο από τον Hans Zullig (Kurt Jooss) και τον Alfredo Korvino (Juilliard ).

Ο Δάφνις Κόκκινος διδάσκει μια σειρά κινήσεων, παροτρύνοντας τους μαθητές, ώστε να βρουν τις δικές τους κινήσεις. Δημιουργεί μία ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης, μέσα στην οποία αισθάνονται ελεύθεροι να εξερευνήσουν τον εσωτερικό τους κόσμο και να ανιχνεύσουν συναισθήματα και επιθυμίες, που στη συνέχεια μεταμορφώνουν σε χορό και θέατρο.

Η μουσική για τον Δάφνι, παίζει κυρίαρχο ρόλο, ως μέσο έμπνευσης για την μετουσίωση των συναισθημάτων και του τρόπου κίνησης. Το σεμινάριο είναι ένα από κοινού ταξίδι αναζήτησης όλων αυτών που μας κάνουν να κινούμαστε και να χορεύουμε…

Απευθύνεται σε επαγγελματίες χορευτές και χορογράφους. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν, παρακαλούνται να στείλουν τα στοιχεία τους (όνομα, τηλέφωνο) καθώς και ένα σύντομο βιογραφικό στην διεύθυνση epimenides.panormo@gmail.com μέχρι 10 Ιουλίου, με θέμα email: “Daphnis Kokkinos”.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για περισσότερες πληροφορίες/ερωτήσεις για το σεμινάριο, γράψτε στη διεύθυνση: epimenides.panormo@gmail.com Tel: +30 6974.920998 (Δευτέρα – Παρασκευή 11:00 π.μ. – 15:00 μ.μ.)

Διοργάνωση: Πολιτιστική Εταιρεία Πανόρμου « Επιμενίδης» (www.panormo.com)

Ο Δάφνις Κόκκινος γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1965 – είναι το έκτο αγόρι της οικογένειάς του. Στα 15 του αποφασίζει να σπουδάσει μπαλέτο. Οι γονείς του τον στηρίζουν, ως το τέλος των σπουδών του. Τελειώνει την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα. Αφού χορεύει για ένα χρόνο στα χορικά της «Ζουζού Νικολούδη», ταξιδεύει με το τρένο τρεις ολόκληρες ημέρες με προορισμό το Βούπερταλ και το χοροθέατρο της «Pina Bausch».

Aπo το 1993 έως και σήμερα χορεύει στο Χοροθέατρο του Βούπερταλ «Tanztheater Wuppertal» της «Pina Bausch». Από το 2002 υπήρξε βοηθός της θρυλικής χορογράφου και μετά τον θάνατο της, το 2009, Υπεύθυνος Προβών του χοροθεάτρου. Εδώ και 20 χρόνια ταξιδεύει ανά τον κόσμο, ερμηνεύοντας επί σκηνής ή προετοιμάζοντας έργα της «Pina Bausch» ανάμεσα στα οποία «Iphigenie auf Tauris», «Sacre du printemps», «Kontakthof» , «Arien», «1980», «Bandoneo», «Two Cigarettes in the Dark», «Viktor», «Ahnen», «Palermo-Palermo», «Tanzabend», «Bamboo Blues», «Agua», «Masurca Fogo», «Danzon», κ.ά. Συμμετείχε ως ερμηνευτής στις ταινίες: «Ηable con ella» του Pedro Almodovar, «Pina» του Wim Wenders και ως χορογράφος στο φιλμ «Zenne the Dancer». Η πρώτη του προσωπική δουλειά, με τίτλο «Addio Αddio Αmore» είναι αφιερωμένη στην «Pina Bausch».

Διδάσκει σε σεμινάρια ανά τον κόσμο.