ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Δασοτεχνικές εργασίες στην περιοχή του Δήμου Αγ. Βασιλείου στο πλαίσιο του προγράμματος ANTINERO

Το δάσος του Κισσού επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης όπου εκτελούνται δασοτεχνικές εργασίες στα πλαίσια του προγράμματος «AntiNero» από ειδικό συνεργείο.

Πρόκειται  για πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο περιλαμβάνει τον καθαρισμό δασικών εκτάσεων καθώς και τη συντήρηση και διάνοιξη δασικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών σε ευαίσθητα δασικά οικοσυστήματα.

Στο πρόγραμμα αυτό έχουν ενταχθεί δασικές εκτάσεις της περιοχής του Αγίου Βασιλείου μετά από αίτημα του Δήμου κατά την επίσκεψη του κ. Αμυρά στην περιοχή ωςΥφυπουργού Περιβάλλοντος, και σύμφωνα με τις υποδείξεις της δασικής υπηρεσίας.

Η παρέμβαση αφορά στα δάση του Άη Γιάννη, του Κισσού και στο Φοινικόδασος Πρέβελη με συνολικό προϋπολογισμό 550.000 ευρώ. Οι εργασίες ξεκίνησαν από το δάσος του Κισσού όπου απομακρύνεται η επιεδάφια καύσιμη ύλη που περιλαμβάνει όλα τα αναφλέξιμα υλικά που βρίσκονται στο έδαφος ενώ παράλληλα αφαιρούνται τα ξερά και άρρωστα κλαδιά από τα δέντρα.

Ο κ. Ταταράκης ενημερώθηκε αναλυτικά από τα στελέχη της Δασικής Υπηρεσίας και τον εργολάβο για την εξέλιξη των δασοτεχνικών εργασιών.

Παρόντες στην επίσκεψη Δημάρχου ήταν ο κ. Βολτυράκης Νικόλαος Δασολόγος της Διεύθυνσης Δασών Ρεθύμνου,  ο κ. Πετρουλάκης Μιχάλης δασοφύλακης της  Διεύθυνσης Δασών Ρεθύμνου, ο εργολάβος του έργου κ. Μάστορης Δημήτρης και ο υπερεργολάβος κ. Γαλαζιανός Σταύρος καθώς και η συνεργαζόμενη δασολόγος κ. Καλιούση Έλενα.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία των εργασιών ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι στόχος του έργου είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες σε όλα τα δάση πριν την αντιπυρική περίοδο του 2024.