ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Δεκάδες πολίτες στη συγκέντρωση για τον Αντώνη στο Ρέθυμνο

Το Σάββατο 9/9/23 πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο διαμαρτυρία για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη στον Πειραιά, από μέλη του πληρώματος της εταιρείας Βlue Ηorizon.

Η συγκέντρωση έγινε στο Δημαρχείο Ρεθύμνου και εξελίχθηκε με πορεία στο λιμεναρχείο Ρεθύμνου και στο ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης. Ο κόσμος έδειξε έντονα την αγανάκτησή του μέσα από συνθήματα που ακουγόντουσαν συνεχώς, όπως: «Στον κόσμο του κέρδους και της μισανθρωπιάς, ο Αντώνης ήταν ένας από μας.» «Σ’αυτή την κοινωνία την κανιβαλική ένα εισιτήριο αξίζει μια ζωή.» «Ο θάνατος δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις, στο δρόμο γεννιούνται συνειδήσεις.» «Από την Πύλο μέχρι τον Πειραιά, δε θα συνηθίσουμε στη μισανθρωπιά.»

Ο θάνατος του Αντώνη δεν οφείλεται απλά και μόνο στην αποτρόπαια πράξη των εργαζομένων που τον έσπρωξαν, ούτε και αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό. Η δολοφονία του Αντώνη σηματοδοτεί την ακραία έκφραση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που βιώνουμε από το κράτος και το κεφάλαιο. Αποτελεί σάρκα και οστά της επικράτησης του κοινωνικού κανιβαλισμού.

Να μη Συνηθίσουμε τον θάνατο

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ
Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ.

Αντιφασιστική Δράση Ρεθύμνου

ΠΗΓΗneakriti.gr