ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Δεν παραδίδουν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ οι γιατροί

Υγεία

Αρνούνται οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ να παραδώσουν τα κτίρια όπου στεγάζονται τα πολυιατρεία του Οργανισμού, τα οποία αναμένεται να μετατραπούν σε κέντρα υγείας αστικού τύπου.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει δώσει διορία έως τη Δευτέρα προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραλαβής με ευθύνη των διευθυντών των περιφερειακών διευθύνσεων. Τα πολυϊατρεία, θα παραµείνουν κλειστά για έναν μήνα και εν συνεχεία θα ανοίξουν υπό το νέο καθεστώς.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ)
καλεί τους γιατρούς μαζί με τους ασφαλισμένους να παρίστανται στις Μονάδες τους, προκειμένου «να στηρίξουν τη νομιμότητα και να αποτρέψουν το κλείσιμό τους».

Επίσης κάνουν λόγο για «βίαιη σφράγιση όλων των Μονάδων, πριν καν δημοσιευθεί ο νόμος».

Κάλεσμα στους νοσοκομειακούς γιατρούς να συμμετάσχουν τη Δευτέρα στην περιφρούρηση των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ απευθύνει η ΟΕΝΓΕ, αναφέροντας ότι «η μεταφορά όλης της ιατρικής και νοσηλευτικής κίνησης στα παραπαίοντα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα διαλύσει και τη δευτεροβάθμια περίθαλψη».

Επίσης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με τον νόμο για την ΠΦΥ «διέλυσε όλες τις δομές του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να επιτύχει το στόχο των 8500 διαθεσιμοτήτων».

«Βάζουν λουκέτο σε όλα τα υποκαταστήματα του ΕΟΠΥΥ, πριν ακόμη δημοσιευτεί σε ΦΕΚ το τερατούργημα για το ΠΕΔΥ, δείχνοντας την εκτίμηση και το σεβασμό που τρέφουν τα μνημονιακά ενεργούμενα στους νόμους και τη νομιμότητα», συμπληρώνει η ΟΕΝΓΕ.