ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Δεντροφύτευση αλσυλίου στο Μασταμπά από την ομάδα ΡΕΘελοντώ, το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου και το Σύλλογο Τριών Μοναστηρίων

Την δυνατότητα να συμμετάσχουμε όλοι σε μια πρωτοβουλία με θετικό περιβαλλοντικό αντίκρισμα και συνάμα μια ευκαιρία κοινωνικοποίησης, ενίσχυσης του Εθελοντισμού, δημιουργικής προσφοράς στη Φύση και τη ζωή μας, προσφέρουν η ομάδα “ΡΕθελοντώ” του Δήμου Ρεθύμνης, το τμήμα Πρασίνου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τριών Μοναστηριών που συμπράττουν στη διοργάνωση και υλοποίηση Δεντροφύτευσης – αναδάσωσης των καμένων τμημάτων του αλσυλίου που βρίσκεται πάνω από το 16ο Δημοτικό Σχολείο, στην περιοχή Μασταμπά.

Την προσεχή Κυριακή λοιπόν, 21 Νοεμβρίου 2021, σε μια εθελοντική, αναζωογονητική παρέμβαση στο φυσικό περιβάλλον του τόπου μας που τραυματίστηκε από τη φωτιά, με σημείο εκκίνησης τη στάση λεωφορείου της οδού Δημητρακάκη, έξω από το Δημοτικό Κήπο (έναντι του Πάρκιγκ 4ων Μαρτύρων, από όπου μικρά λεωφορεία που ευγενώς διαθέτει το ΚΤΕΛ θα μεταφέρουν τους εθελοντές στην υπό δεντροφύτευση περιοχή.

Οι συμμετέχοντες έχουν την επιλογή του χρόνου μεταφοράς αφού τα λεωφορεία θ’ αναχωρούν στις 10 το πρωί , στις 11.00π.μ. και στις 11.30π.μ ενώ η επιστροφή στην πόλη (στάση έξω από το 1ο ΓΕΛ, στη Μοάτσου) έχει προγραμματιστεί επίσης κλιμακωτά, στις 13.00 και στις 13.30, το μεσημέρι της Κυριακής. (Όσοι συμπολίτες επιλέξουν μετακίνηση με δικό τους όχημα, θα μπουν από τη διακλάδωση που οδηγεί στο 16ο Δημ. Σχολείο και αφού διανύσουν απόσταση περίπου 150μ., θα συναντήσουν το αλσύλιο).

Στους συμμετέχοντες θα παρασχεθούν εκ μέρους των διοργανωτών όλα τα απαραίτητα τεχνικά μέσα για την επιτέλεση του έργου τους. Το μόνο που θα πρέπει να κρατούν μαζί τους είναι η μάσκα τους και να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας κατά τη συνεργασία τους.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι-ες ν’ απευθύνονται στην υπεύθυνη της Εθελοντικής Ομάδας Δ.Ρ. «ΡΕθελοντώ», κα Αγγελική Σερβιλάκη τηλ 697 404 1704 για τη δήλωση της συμμετοχής τους ή για περαιτέρω πληροφορίες.

Η Φύση αξίζει το σεβασμό μας και οι υπερασπιστές της τη στήριξη και ενεργή συνδρομή μας. Την Κυριακή , φυτεύουμε δέντρα για να δρέψουμε τους καρπούς της συνεργασίας και της συλλογικής προσφοράς.