ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση του ΣΕΒΕ-Συνδέσμου Εξαγωγέων σχετικά με την υλοποίηση δύο νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση στην Περιφέρεια Κρήτης σχετικά με την υλοποίηση δύο νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων επαγγελματικής εξειδίκευσης πραγματοποιεί ο ΣΕΒΕ, την Τετάρτη 14 Απριλίου και ώρα 17:00, μέσω της ιστοσελίδας του ΣΕΒΕ ( www.seve.gr ) και των ιστοσελίδων των Επιμελητηρίων Κρήτης καθώς και των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης του ΣΕΒΕ-Συνδέσμου Εξαγωγέων, στο ΥouΤube και στο Facebook.

Τα προγράμματα, τα οποία υλοποιεί ο ΣΕΒΕ στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» και τα οποία χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, απευθύνονται σε απασχολούμενους στον Ιδιωτικό Τομέα της Οικονομίας. Ειδικότερα, ο πρώτος κύκλος κατάρτισης αφορά στον τομέα της Ανάπτυξης Εξαγωγικών Μονάδων στον κλάδο της Αγροδιατροφής – Βιομηχανίας Τροφίμων και ο δεύτερος στον τομέα της Ανάπτυξης Εξαγωγικών μονάδων στον κλάδο των Δομικών Υλικών. Οι θέσεις συμμετοχής στα προγράμματα αφορούν 817 εργαζομένους οι οποίοι θα επιλεγούν μέσω εφαρμογής ολοκληρωμένου συστήματος επιλογής και από τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Ταυτόχρονα, στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι εξαγωγικές επιδόσεις της Περιφέρειας Κρήτης με βάση τη μελέτη του ΙΕΕΣ του ΣΕΒΕ με θέμα «Χαρτογράφηση της εξαγωγικής δραστηριότητας της Ελλάδας ανά Περιφέρεια». Η μελέτη αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιφέρειας σε κλαδικό επίπεδο και χαρτογραφεί τις χώρες με τις οποίες η περιφέρεια πραγματοποιεί εμπορευματικές συναλλαγές, αποτελώντας ένα απαραίτητο εργαλείο για τη χάραξη στρατηγικής εξωστρέφειας σε περιφερειακό επίπεδο.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

Δρ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος Πρόεδρος ΔΣ ΣΕΒΕ – Συνδέσμου Εξαγωγέων
Αντώνης Παπαδεράκης – Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας
Εμμανουήλ Αλιφιεράκης  Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου
Αντώνιος Ροκάκης Πρόεδρος Επιμελητηρίου Χανίων
Παναγιώτης Χασάπης Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος ΣΕΒΕ: Οι εξαγωγές της Περιφέρειας Κρήτης  και οι προοπτικές ανάπτυξης.
Εμμανουήλ Χνάρης Αντιπεριφερειάρχης στον Πρωτογενή Τομέα
Γεώργιος Γιακουμάκης Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ρεθύμνου, Πρόεδρος Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κρήτης
Θωμάς Χαριτάκης Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λασιθίου, Πρόεδρος Αναπτυξιακής Κρήτης, Αντιδήμαρχος Δήμου Αγίου Νικολάου
Μαίη Δεμερτζή Υπεύθυνη προγράμματος κατάρτισης στελεχών Στέλεχος ΣΕΒΕ– Συνδέσμου Εξαγωγέων
Συντονισμός : Σπύρος Ιγνατιάδης, γεν. Διευθυντής ΣΕΒΕ – Συνδέσμου Εξαγωγέων
 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανοίξουν το σχετικό  αρχείο για να δηλώσουν συμμετοχή, από την Ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης: http://www.eber.gr.

Eναλλακτικά, μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση από το κανάλι  YouTube του ΣΕΒΕ, στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/channel/UChfsnPmMPzx9V-GnQq_wE5A

H παρακολούθηση μέσω του καναλιού YouTube του ΣΕΒΕ μπορεί να γίνει χωρίς εγγραφή αλλά χωρίς τη δυνατότητα υποβολής σχολίων  ή παρεμβάσης.