ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Διαδικτυακή εσπερίδα του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών με θέμα «Οι ρόλοι της γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία»

hdr

Με μία ενδιαφέρουσα Εσπερίδα, εστιασμένη στους ρόλους της σύγχρονης γυναίκας, συμμετέχουν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναίκας, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Δήμου Ρεθύμνης.

Η Εσπερίδα θα διεξαχθεί διαδικτυακά την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022, με ώρα έναρξης στις 6.30 μ.μ.  και ολοκλήρωσης των εισηγήσεων στις 8.30 μ.μ.,  προκειμένου να ακολουθήσει διάλογος των συμμετεχουσών- συμμετεχόντων στις εργασίες της.

Ο λόγος λοιπόν στις γυναίκες, θεσμικές εκπροσώπους  αυτοδιοικητικών και κοινωνικών δομών, επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων, αλλά και σε γυναίκες που καταθέτουν τα βιώματα και τις εμπειρίες τους, συμβάλλοντας στην κοινή προσπάθεια εξάλειψης της έμφυλης βίας.

Οι προγραμματισμένες εισηγήσεις, παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και αναδεικνύουν την πολλαπλότητα σε εύρος και περιεχόμενο των ρόλων που καλείται να υιοθετήσει και να υπηρετήσει η σύγχρονη γυναίκα.

Οι  εισηγήτριες και η θεματολογία που θα αναπτύξουν έχουν ως εξής:   

  • κ. Μαρία Λιονή, Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου: “Γυναίκα και Τοπική Αυτοδιοίκηση”
  • κ. Εύη Τσάνα, Εικαστικός: “Κόρες- Το εσωτερικό ταξίδι”
  • κ. Αθηνά Καραδάκη , Αστυνόμος Β’, Πρ/νη  Γραφείου αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου: “Η παρουσία και η πορεία μιας γυναίκας σε ανδροκρατούμενο επαγγελματικό περιβάλλον”
  • κ. Μαρίνα Καλογριδάκη, Αναισθησιολόγος,- Επειγοντολόγος, Διευθύντρια ΤΕΠ ΚΑΤ, Ιπτάμενη Ιατρός ΕΚΑΒ:  “Γυναίκες στην επιστήμη”
  • κ. Αθηνά Τσικιντίκου, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου: “Ο θεσμικός ρόλος της γυναίκας στο χώρο της επιχειρηματικότητας”
  • κ. Ελπίδα, (επιζήσασα έμφυλης βίας): “Η αφήγηση της Ελπίδας”

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν  ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργος Χ. Μαρινάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής  Πολιτικής κ. Λάμπρος Βαμβακάς. Το συντονισμό της έχει αναλάβει η κ. Σηφάκη Άννα, Ψυχολόγος του Κέντρου Συμβουλευτικής.  

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ρεθύμνης Δρ. Άννα Ελευθεριάδου- Γκίκα, τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Δήμου Ρεθύμνης, προσκαλούν τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες , να παρακολουθήσουν και να λάβουν ενεργά μέρος στη δημόσια αυτή παρέμβαση που θα επιχειρήσει να χαρτογραφήσει το πολυδιάστατο και απαιτητικό πλαίσιο δράσης των γυναικών στη σύγχρονη εποχή και να  καλλιεργήσει την ενσυναίσθηση, το σεβασμό  και την υποστήριξη που αξίζουν και δικαιούνται για να  τις επιτελέσουν   με επάρκεια.

Οι ενδιαφερόμενες-οι μπορούν να συμμετάσχουν μέσω του παρακάτω συνδέσμου: https://us02web.zoom.us/j/83092756165? pwd=MUo4MkkwZk5McEFvUWswbVRnSUdSZz09

Meeting ID: 830 9275 6165
Passcode: re2020

Για πληροφορίες, μπορούν να απευθύνονται στα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: isotitavia.reth@gmail.com ή στο τηλ: 28310-56607.