ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Διαδικτυακή συνάντηση για θέματα που αφορούν στην ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων και τη συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες

Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου Διαδικτυακή Συνάντηση Συνεργασίας για θέματα που αφορούν στην ομαλή λειτουργία των Σχολικών Μονάδων, τη συνεργασία με ειδικούς Επιστήμονες και την υποστήριξή τους. 

Στη Συνάντηση συμμετείχαν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, κ. Μανούσος Μαραγκάκης, οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης: κ. Άννα Παρασκευαΐδη Φιλολόγων – ΠΕ02 και κ. Ειρήνη Περυσινάκη Μαθηματικών – ΠΕ03, ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων, κ. Παναγιώτης Αντωνιάδης, η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων, κ. Κερασία Πετρογιάννη, οι Διευθυντές   του  Εσπερινού  ΕΠΑΛ Σπηλίου, κ. Αντώνιος Τσουρδαλάκης και του  Γυμνασίου Κοξαρές, κ. Γεώργιος  Φραγκιαδάκης, οι Διευθύντριες του Γενικού  Λυκείου Σπηλίου, κ. Ροδοπούλου Ξανθή και του  Γυμνασίου Σπηλίου κ. Αικατερίνη Ψυχαράκη, η Υπεύθυνη του ΚΕΔΑΣΥ, κ. Μαρία Πετράκη, η εκπαιδευτικός Ε.Α.Ε. κ. Αικ.  Κακιεδάκη καθώς και η Επιστημ. Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης κατά των εξαρτήσεων και Προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Περιφέρειας Κρήτης,  Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου κ. Νίκη Μπογά.

Ο κ. Μαραγκάκης τόνισε ότι στόχος της Διεύθυνσης  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου είναι η συνέχιση της ενίσχυσης της ικανότητας των μελών των σχολικών κοινοτήτων να διαχειρίζονται και να αντεπεξέρχονται στις δυσκολίες, επιλέγοντας θετικές στάσεις σχολικής ζωής. Επίσης, προέτρεψε κατά το πρώτο τετράμηνο να γίνονται οι παρεμβάσεις εκείνες που επιλέγουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων για τη στήριξη της Σχολικής Κοινότητας. Στη συνέχεια υπογράμμισε  την ανάγκη  για συνεργασία με δομές που έχουν εγκεκριμένα αντίστοιχα Προγράμματα. 

Στη συνέχεια  οι συμμετέχοντες συζήτησαν αναλυτικά  προτάσεις και λύσεις,  για την υποστήριξη  των εκπαιδευτικών στο δύσκολο έργο τους προς όφελος των μαθητών και των μαθητριών και συμφώνησαν ομόφωνα  να υπάρχει συνεχής επικοινωνία και συνεργασία για την εφαρμογή  των δράσεων.