ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!» στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου

Η Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου άνοιξε και πάλι τις πόρτες της για να υποδεχτεί τους μικρούς και μεγάλους φίλους της για να διαβάσουν παλιές και καινούργιες ιστορίες, να εμπνευστούν, να εξερευνήσουν, να παίξουν με τη φύση, και μέσα από πρωτότυπες δράσεις να ανακαλύψουν νέες διαδρομές ανάγνωσης.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας επιστρέφει!!!

Με κεντρικό σύνθημα «Διαδρομές ανάγνωσης…άκουσε, δες, μάθε, γέλα!», η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας επανέρχεται με ιδέες και θεματικές που θα μας φέρουν κοντά σε αγαπημένα μας μέρη, πρόσωπα, βιβλία αλλά και στα προσωπικά μας σημεία αναφοράς. Κεντρικός στόχος της φετινής ΚΕ είναι να μετατραπούν οι τοπικές βιβλιοθήκες σε κυψέλες δημιουργικότητας αξιοποιώντας αναγνώστες κάθε ηλικίας και το φυσικό περιβάλλον γύρω από αυτές.

Βασικό βιβλίο αφόρμησης για τα εργαστήρια που πρόκειται να υλοποιηθούν είναι «Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου, ένα κείμενο ορόσημο στην ελληνική λογοτεχνία και παιδαγωγική, πάντα επίκαιρο και «ζωντανό». Οι δράσεις συνδέονται με ένα κεφάλαιο/απόσπασμα το οποίο λειτουργεί ως γέφυρα με νεότερη/σύγχρονη βιβλιογραφία, ενώ οι δραστηριότητες αφορούν σε παιχνίδια που θα υλοποιηθούν στη βιβλιοθήκη ή τον περιβάλλοντα χώρο της, βασισμένα σε τέσσερις άξονες: τη φύση, το νερό, τον ουρανό και τον άνθρωπο. Κάθε εργαστήριο θα αποτελεί και μια νέα διαδρομή για τα παιδιά που θα συμμετέχουν. Έτσι διαμορφώνονται λογοτεχνικές διαδρομές, ποιητικές διαδρομές, μουσικές διαδρομές, τοπικές διαδρομές, κ.ά.

Αν θέλετε να συμμετέχετε εθελοντικά στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία και να συμβάλατε στην υλοποίηση των δράσεων που θα πραγματοποιήσει η Βιβλιοθήκη μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης libret.weebly.com ή την σελίδα στο Facebook facebook.com/dimbibl.rethimno και να συμπληρώσετε την αίτηση εθελοντή.

Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί: τηλεφωνικά στο 28310 29215 ή ηλεκτρονικά στο email: libret@sch.gr