ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διαγωνισμός διηγήματος: Παράξενες Μέρες στο Ηράκλειο

ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ

diagonismos-diigimatos-irakleioΔιαγωνισμός διηγήματος: Παράξενες Μέρες στο Ηράκλειο: Περιμένουμε μέχρι τις 20 Οκτωβρίου διηγήματα με θέμα την πόλη του Ηρακλείου από ανθρώπους που ζουν στην πόλη ή κατάγονται από αυτήν.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ανακοινωθούν στις 20 Δεκεμβρίου 2017. Από τα διηγήματα που θα έρθουν, θα δημιουργήσουμε μια συλλογή με 20 διηγήματα που θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2018. Κάθε συγγραφέας θα έχει ως δώρο ένα αντίτυπο του βιβλίου. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλους. Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός σχετικά με την ηλικία, την εθνικότητα ή ο,τιδήποτε άλλο.

Τα κείμενα θα πρέπει να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα και να μην ξεπερνούν τις 2500 λέξεις. Στέλνετε τα διηγήματά σας –δεκτές μόνο συμμετοχές με e-mail και σε μορφή word– σε μια από τις διευθύνσεις: info@eyelands.gr και info@paraxenesmeres.gr

Κάθε συγγραφέας που διακρίνεται στους τοπικούς μας διαγωνισμούς αποκτά προτεραιότητα στη συμμετοχή του σε οποιαδήποτε εκδήλωση σχετίζεται με τις παράξενες μέρες (φεστιβάλ, εργαστήρια κ.α.) αλλά το πιο σημαντικό: έχει το δικαίωμα να μας στείλει πρόταση για την έκδοση ολοκληρωμένου έργου (συλλογής διηγημάτων ή μυθιστορήματος) ακόμη και σε περιόδους που δεν δεχόμαστε άλλες προτάσεις.

Κριτές του διαγωνισμού, ο συγγραφέας Αντώνης Τσιρικούδης και ο επιμελητής των εκδόσεων Παράξενες Μέρες, Γρηγόρης Παπαδογιάννης.

* Η σειρά «παράξενες μέρες στις πόλεις» που φιλοδοξεί να απλωθεί με συλλογές από πολλές πόλεις της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού έχει πάντα ως κριτή (και) συγγραφέα των εκδόσεών μας που ζει στην συγκεκριμένη πόλη.

Το πρώτο βιβλίο του Αντώνη Τσιρικούδη που ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο, είναι η συλλογή διηγημάτων «Εκεί που δεν το περιμένεις» που κυκλοφόρησε το 2016 από τις παράξενες μέρες
εκδόσεις Παράξενες Μέρες

Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση
Επικοινωνία: Χειμάρρας 6, Ρέθυμνο &
Καλλιδρομίου 54, Αθήνα, 11473
Tηλέφωνα: 2831503835, 2831054166 & 6973978315, 6976694974
Email: info@paraxenesmeres.gr & strangedaysbooks@gmail.com
ιστοσελίδα για την Ελλάδα: www.paraxenesmeres.gr
για το εξωτερικό: www.strangedaysbooks.gr
facebook: www.facebook.com/STRANGEDAYSBOOKS
https://www.facebook.com/strangedaysbookspage/
blog: http://ekdoseis-paraxenesmeres.blogspot.gr/
http://strangedaysbooks.blogspot.gr/
Φεστιβάλ της Άμμου: https://sandfestival.wordpress.com/
Γράφουμε ιστορίες: https://strangedaysworkshops.wordpress.com/
https://twitter.com/paraxenes_meres