ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Διαγωνισμός ερευνητικής καινοτομίας από το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων

Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου R&D Industry, διοργανώνει διαγωνισμό εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε ερευνητές να προβάλουν τα καινοτόμα ερευνητικά αποτελέσματα και επιτεύγματα τους με στόχο την εφαρμογή τους στην αγορά.

Οι επιστημονικοί και τεχνολογικοί τομείς που εμπίπτουν στον διαγωνισμό είναι: Γεωργία, Περιβάλλον, Ενέργεια, Τουρισμός, Πληροφορική.

Το έργο R&D Industry στο οποίο συμμετέχει το ΜΑΙΧ επιχειρεί μέσα από μια σειρά δράσεων να δημιουργήσει ένα περιβάλλον συνάντησης για τις δημιουργικές δυνάμεις της επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας και να χτίσει μεταξύ τους γέφυρες συνεργασίας.
Καλούνται οι ερευνητές που θεωρούν ότι ένα έργο τους, που αφορά κάποια εφαρμοσμένη έρευνα-καινοτομία τους, μπορεί να βραβευθεί, να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα: rnd.maich.gr.

Οι νικητές θα λάβουν τα ακόλουθα συμβολικά έπαθλα:

1ος νικητής: 1.000€
2ος νικητής: 300€
3ος νικητής: 200€

Για τεχνική υποστήριξη σε θέματα σχετικά με την διαδικτυακή υποβολή ή και για περισσότερες πληροφορίες, οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο 28210-35020 με τον κ. Δράκο Περικλή ή μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης rnd@maich.gr.

Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης καινοτόμων ερευνητικών αποτελεσμάτων: 1η Οκτωβρίου 2012

Ο διαγωνισμός αφορά κάθε έναν που πιστεύει ότι τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει ένα προϊόν ή υπηρεσία με καινοτόμα χαρακτηριστικά, ώριμο για εμπορική αξιοποίηση στις επιχειρήσεις ή θεσμικούς φορείς της περιφέρειας Κρήτης ή άλλων περιοχών. Η σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή αποτελεί το κρίσιμο κριτήριο για την ανάδειξη των νικητών.

Οι εμπλεκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με τον επιχειρηματικό κόσμο και να επαληθεύσουν το ερευνητικό τους επίτευγμα σε επίπεδο εφαρμογής και ανταπόκρισης στην αγορά, μέσα από ανοικτές επιστημονικές εκδηλώσεις στην Περιφέρεια Κρήτης.