ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Διαγωνισμός Μαντινάδας, ρίμας και ριζίτικου, με θέμα “Η Υψηλή Κρητική Παράδοση”

κρητική μουσική

Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής στο πλαίσιο ανάδειξης της υψηλής Κρητικής παράδοσης για τη διατήρηση και διάδοση αξιών προκηρύσσει: διαγωνισμό, Μαντινάδας – Ρίμας – Ριζίτικου, με θέμα : « Η Υψηλή Κρητική Παράδοση».

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετέχουν με μία έως τρεις μαντινάδες τους, αδημοσίευτες, ή μία ρίμα, που δεν θα ξεπερνά τις 10 μαντινάδες ή ένα Ριζίτικο. Επίσης να είναι σχετικά με το θέμα του διαγωνισμού. Δακτυλογραφημένα τα έργα, πρέπει να αποστέλλονται σε πέντε αντίτυπα υπογεγραμμένα με ψευδώνυμο. Μέσα στο φάκελο αποστολής να εσωκλείεται μικρότερος φάκελος, ο οποίος να περιέχει τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζόμενου (όνομα, επώνυμο, διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου). Τα έργα δεν επιστρέφονται. Για κάθε είδος διαγωνισμού, θα δοθούν 3 βραβεία, σε εκδηλώσεις Κρητικής Παράδοσης, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τον Παγκρήτιο Σύλλογο Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης το Καλοκαίρι 2014.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από καλλιτέχνες  λογοτέχνες, στιχουργούς, συγγραφείς και άτομα που προσφέρουν στον Πολιτισμό.

Τα έργα θα γίνονται δεκτά έως 31 Μαΐου 2014, στην Ταχ. Διεύθυνση: Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής. Μυκηνών 5 Ηλιούπολη Ηράκλειο Κρήτης Τ. Κ. 71409 ή στο e mail: Nikos@iliakis.gr Υπ’ όψη Νικόλαου Ηλιάκη Περισσότερες πληροφορίες τηλ: 6972775027.