Διακρίσεις για τους νεαρούς σκακιστές του Σκακιστικού Ομίλου Ρεθύμνου

Ο μήνας Φεβρουάριος είναι ένας γεμάτος αγωνιστικά μήνας για τους σκακιστές/αθλητές του Σκακιστικού Ομίλου Ρεθύμνου.

Στις τελικές φάσεις όλων των Νεανικών Πρωταθλημάτων Κρήτης που ολοκληρώθηκαν στο ξενοδοχείο Apollonia*, στην Αμμουδάρα Γαζίου, συμμετείχαν 62 αθλητές από 20 συλλόγους της Κρήτης οι οποίοι είχαν πάρει την πρόκριση από τις αντίστοιχες προκριματικές φάσεις των Νομών.

Το επίπεδο των αγώνων κάθε χρόνο είναι πολύ υψηλό σε όλες τις κατηγορίες με νεαρούς αθλητές που πρωταγωνιστούν και σε Πανελλήνιο επίπεδο.

Στις κατηγορίες αυτές πέρα από την πρώτη θέση και τον τίτλο του Πρωταθλητή Κρήτης που διεκδικούσαν οι αθλητές, σημαντικό ρόλο έπαιζε και η δεύτερη θέση η οποία έδινε το εισιτήριο πρόκρισης/δωρεάν φιλοξενίας για την τελική φάση των Πανελλήνιων Νεανικών Πρωταθλημάτων που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο στα Γιάννενα.

Στα Παγκρήτια Νεανικά συμμετείχαν 9 σκακιστές απο την πόλη μας.

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν στην κατηγορία Αγοριών Κ8 οι Γασπαρης Δημήτρης-Θαδδαίος και Παπαδομανωλάκης Μανώλης, στα Κορίτσια Κ8 οι Ιωάννου Θεοδώρα και Τσακαλάκη Καλλιόπη, στα Αγόρια Κ10 οι Κουρμουλάκης Βαρδής και Τζανάκης Μάνος, στα Κορίτσια Κ10 η Χρυσού Ιωάννα, στα Αγόρια Κ14 ο Καβούνης Γεώργιος και στα Αγόρια Κ16 ο Φραϊδάκης Μανώλης. Η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι κορωνίδα των ατομικών Πρωταθλημάτων της Κρήτης, στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες, και για άλλη μια φορά επιφύλασσε “σκληρές” και συγκλονιστικές μονομαχίες στις σκακιέρες!

Στο βάθρο των νικητών κατάφεραν να βρεθούν τρία παιδιά μας και μάλιστα τα δυο εξασφάλισαν την δωρεάν πρόκριση για τα Πανελλήνια Νεανικά το καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, η Τσακαλάκη Καλλιόπη στα Κορίτσια Κ8 και ο Καβούνης Γεώργιος στα Αγόρια Κ14 κατέκτησαν τη δεύτερη θέση και την πρόκριση για τα Γιάννενα. Στο βάθρο των νικητών και συγκεκριμένα στην 3η θέση ανέβηκε και η Χρυσού Ιωάννα στα Κορίτσια Κ10.

Ο Σκακιστικός Όμιλος Ρεθύμνου συγχαίρει για άλλη μια φορά όλα τα παιδιά κάνοντάς μας υπερήφανους με κάθε αγωνιστική τους παρουσία!