ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Διάκριση για το 14ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου

μαθαίνω ελληνικάΑνακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού των Κοινοτήτων Μάθησης με θέμα “Τι σημαίνει για μένα να μαθαίνω ελληνικά;” στον οποίο έλαβαν μέρος επτά συνολικά αδελφοποιήσεις τάξεων από την Ελλάδα και τη διασπορά.

Η Επιτροπή αξιολόγησης, που αποτελούνταν από έξι διδάσκοντες των Πανεπιστημίων Κρήτης και Αιγαίου, βαθμολόγησε τις συμμετοχές των ομάδων ως προς τη δημιουργικότητα, την πρωτοτυπία, το περιεχόμενο, την ορθότητα της γλώσσας, αλλά και το κατά πόσο η κάθε συμμετοχή αντικατόπτριζε τη συνεργασία μεταξύ των τάξεων. Όλες οι συμμετοχές είχαν τα δικά τους ποιοτικά χαρακτηριστικά και τις δικές τους αρετές. Εφόσον όμως πρόκειται για διαγωνισμό, κάποιες συγκέντρωσαν σε μεγαλύτερο βαθμό τα παραπάνω στοιχεία.

Οι αδελφοποιήσεις που ξεχώρισαν στις δύο κατηγορίες είναι:

Για τις τάξεις με μαθητές κάτω των 14 ετών, η συμμετοχή της Aρχιμηδείου Ακαδημίας από το Μαϊάμι και του 14ου Δ.Σ. Ρεθύμνου, τμήμα ΣΤ1 με υπεύθυνη δασκάλα την κ. Σαλαγάρα Μαρκέλλα. (βαθμολογία 66,5/72).

Για τις τάξεις με μαθητές άνω των 14 ετών, η συμμετοχή του 46ου Σχολείου της Μαριούπολης από την Ουκρανία και του Τ.Ε.Γ Μονάχου από τη Γερμανία (60,6/72).