ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διαλέξεις στο Ρέθυμνο για τη γλυπτική της περιόδου της Βενετοκρατίας

πέμπτη συνάντηση αφιερωμένη στη γλυπτική της περιόδου της Βενετοκρατίας
Ο Σύλλογος των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην πέμπτη συνάντηση του δεύτερου κύκλου διαλέξεων που συνδιοργανώνουν, με θέμα “Ρέθυμνο, ανακαλύπτοντας το παρελθόν μέσα από αρχαιολογικές μαρτυρίες”.

Ο δεύτερος κύκλος διαλέξεων που είναι αφιερωμένος στα Βυζαντινά και Μεταβυζαντινά μνημεία της ευρύτερης περιοχής σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τη Διευθύντρια κ. Τζιγκουνάκη και το επιστημονικό προσωπικό του Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων, Μνημείων, Αρχαιογνωστικής Έρευνας και Μουσείων της Εφορείας, προκειμένου να γνωρίσουμε τα μνημεία,  στη σκιά των οποίων ζούμε.

Η πέμπτη συνάντηση είναι αφιερωμένη στη γλυπτική της περιόδου της Βενετοκρατίας. Ομιλίες θα πραγματοποιηθούν από τις αρχαιολόγους κ. Πετρούλα Βαρθαλίτου, με θέμα Περίτεχνες κρήνες της Κρήτης την περίοδο της Βενετοκρατίας και κ. Μαρία Βακονδίου, με θέμα Γλυπτική και Λιθοξοϊκή στη Βενετοκρατούμενη Κρήτη.

Στην Αίθουσα “Πατριάρχη Βαρθολομαίου”, στο ισόγειο των γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνου, τη Δευτέρα 23/11/2015. (19.00).