ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Διανομή σχολικών ειδών στα παιδιά των δικαιούχων ΤΕΒΑ από την Περιφέρεια Κρήτης 

Η Γενική Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο της επικείμενης Διανομής του Προγράμματος Επισιτιστικής βοήθειας και Βασικής Υλικής Συνδρομής, που θα πραγματοποιηθεί από τις 18 Σεπτεμβρίου 2023 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου 2023, θα διανείμει επιπλέον των Τροφίμων και της Βασικής Υλικής Συνδρομής, στα παιδιά των ωφελούμενων που είναι ενταγμένοι στο Πρόγραμμα, 2.900 Σχολικές Τσάντες, οι οποίες περιλαμβάνουν τετράδια, στυλό, μπλοκ ιχνογραφίας, γεωμετρικά όργανα, κομπιουτεράκι, μαρκαδόρους, που είναι ο αναγκαίος σχολικός εξοπλισμός για τη νέα σχολική χρονιά.

Επίσης, κατά τη διανομή αυτή θα διατεθούν επιπλέον παιδικές τροφές (βρεφικό γάλα, κρέμα ρυζάλευρο) για τα βρέφη των ωφελούμενων του Επισιτιστικού Προγράμματος.  

Τυχόν ποσότητες που δεν παραληφθούν από τους ωφελούμενους θα επαναδιανεμηθούν σε ωφελούμενους δικαιούχους της Κοινωνικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης. Όλα τα προϊόντα που θα διατεθούν έχουν ελεγχθεί μακροσκοπικά από τις Αρμόδιες Επιτροπές  Παραλαβής, καθώς και από τις Αρμόδιες Υπηρεσίες (ΔΑΟΚ, Δ/ΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ).

Κατά τη διαδικασία της διανομής ενημερώνουμε τους ωφελούμενους πολίτες ότι θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα και οι ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του Κορωνοϊού (covid-19), σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις και τις κατευθυντήριες οδηγίες που εκδίδονται από αρμόδιους φορείς.