ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

1ο Διεθνές Συνέδριο στις Σύγχρονες Κοινωνικές Επιστήμες στο Ρέθυμνο

ICCONSSΗ Σχολή Κοινωνικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών διοργανώνει το 1ο  Διεθνές Συνέδριο στις Σύγχρονες Κοινωνικές Επιστήμες με τίτλο «Κρίση και Κοινωνικές Επιστήμες: Νέες Προκλήσεις και Προοπτικές», στις 10-12 Ιουνίου 2016 στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου.  

Κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου είναι οι Καθηγητές  Trevor Evans (Berlin School of Economics and Law, Οικονομικά), Leo Panitch (York University, Toronto, Πολιτική Επιστήμη), Ian Parker (University of Leicester, UK, Ψυχολογία), Philippe Steiner (University Paris-Sorbonne, Κοινωνιολογία).

Στο συνέδριο, που πραγματοποιείται για  πρώτη φορά φέτος, συμμετέχουν καθηγητές από Πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Ευρώπης, της Αμερικής και άλλων χωρών, καθώς και ερευνητές και στελέχη διεθνών οργανισμών. Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει παρουσιάσεις ερευνητικών εργασιών που αναφέρονται σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως: ελληνική κρίση και κοινωνικές επιστήμες; κρίση στην ευρωζώνη; κρίση και νεολαία; προσφυγική κρίση; κρίση του πολιτικού συστήματος; κρίση και δημοκρατία; κοινωνικά κινήματα και κοινωνική πολιτική; κοινωνική οικονομία; κρίση, απασχόληση και υγεία; κρίση και εκπαίδευση; κρατικές πολιτικές και διοικητική μεταρρύθμιση.  

Το Συνέδριο πραγματοποιείται με χρηματοδότηση από:
Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τράπεζα της Ελλάδος, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕ, Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, Επιμελητήριο Ρεθύμνης.   

Conference site:  http://icconss.soc.uoc.gr/en.

[mappress mapid=”1290″]