ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διημερίδα Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων των Πανεπιστημίων Κρήτης και Κύπρου

18i-imeridaΤα θέματα Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων είναι ιδιαίτερης σημασίας για την εξωστρέφεια των Πανεπιστημίων. Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, το Πανεπιστήμιο Κρήτης διοργανώνει φέτος τη 18η Διημερίδα των Τμημάτων – Γραφείων Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων των Πανεπιστημίων Ελλάδος και Κύπρου, και η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και Παρασκευή 25 & 26 Ιουνίου, στο Ρέθυμνο.

Πρόκειται για συνάντηση όλων των Τμημάτων Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων των Πανεπιστημίων Ελλάδος και Κύπρου. Στόχος της Διημερίδας είναι να υπάρξει μια γόνιμη συνάντηση εργασίας για τους συμμετέχοντες καθώς τα αποτελέσματα των συζητήσεων θα συμβάλουν στην καλύτερη προώθηση θεμάτων που απασχολούν τα Ιδρύματα. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Διημερίδας θα παρουσιασθούν και θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τις διεθνείς και δημόσιες σχέσεις καθώς και το πρόγραμμα Εrasmus που αφορά στη μετακίνηση φοιτητών, καθηγητών και υπαλλήλων των Ιδρυμάτων για την περαιτέρω επιμόρφωσή τους. Τα πορίσματα των συζητήσεων και των προτάσεων διαβιβάζονται στην Σύνοδο των Πρυτάνεων για ενημέρωση των Πρυτάνεων των Ελληνικών ΑΕΙ και των Αναπληρωτών Πρυτάνεων.

Η Διημερίδα αυτή θα δώσει την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών και θα αποτελέσει μια χρήσιμη αλλά και ευχάριστη συνάντηση εργασίας στο όμορφο περιβάλλον της Πανεπιστημιούπολης του Ρεθύμνου και στη γοητευτική ατμόσφαιρα της Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της διημερίδας οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν την παλιά πόλη του Ρεθύμνου και θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το πολιτισμό της και την ιστορία της. Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από το Σύλλογο Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης εκτιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, πολλοί φορείς συνέβαλαν με τη εξαιρετική χορηγία τους στη διοργάνωση της 18ης Διημερίδας Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων και τους ευχαριστεί θερμά (Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνης, Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γευσήνους Gatering, Anek Lines, Blue Star Ferries, Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ρεθύμνης και Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης)

Δείτε το πρόγραμμα