ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διήμερο εκδηλώσεων για τα 6 Χρόνια του Λίβα ΑΣΡ

(…) πόσο κρατάει μια στιγμή ;
πόσο κοστίζουν τα χρόνια ;
είναι η σιωπή μια φυλακή
κι όλοι κλεισμένοι εκεί αιώνια
Γι’ αυτούς που ψάχνουν κλειδί,
γι’ αυτούς που δίνουν αγώνα,
απόψε βγάζουμε φωνή
να διώξει ο ήλιος το χειμώνα. (…)

novel 729

Ένας βαρύς χειμώνας πέρασε στα σβέρκα μας και η πολυαναμενόμενη άνοιξη εκτός από τα παιχνιδιάρικα χελιδόνια και τους μεθυστικούς λεμονανθούς, μας έφερε και τα γενέθλια της Λιβάρας.

Ο αυτοοργανωμένος ερασιτεχνικός αθλητικός σύλλογος Λίβας λοιπόν, κλείνει αισίως τα 6 χρόνια ύπαρξης και επιτέλους θα έχουμε τη δυνατότητα να το γιορτάσουμε με παραγωγικές συζητήσεις και όμορφες μουσικές. Μετά από αυτή την ιδιαίτερη περίοδο των τελευταίων χρόνων που μας έφερε μπόλικη κρατική ασυδοσία, κοινωνικούς κραδασμούς και νέες μορφές εκφασισμού, θα θέλαμε να αντιτάξουμε ένα μέλλον με συλλογική οργάνωση, κριτική και αυτοκριτική, αγώνα και ρομαντισμό.

Την Παρασκευή 20/5, στο Σπίτι του Πολιτισμού, στις 19:00 αρχικά θα ταξιδέψουμε σε γωνιές του κόσμου για να δούμε ανθρώπους που αγαπάνε το ποδόσφαιρο ανιδιοτελώς και κρατάνε ζωντανό τον ερασιτεχνικό αθλητισμό μακριά από την κουλτούρα ενός χλιδάτου θεάματος, με την προβολή της ταινίας μικρού μήκους “The Landscape of Lower League Football” του Hans van der Meer, διάρκειας 30 λεπτών. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση, με καλεσμένο τον αθλητικό δημοσιογράφο Μάκη Διόγο και στόχο να αναζητήσουμε συλλογικά

«Είναι εφικτό ένα άλλο ποδόσφαιρο;» , συνθήκες σύγχρονου επαγγελματικού ποδοσφαίρου, η κατάσταση στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, οι μορφές του οπαδικού κινήματος.

Την επομένη, 21/5 ντε!, Σαββατόβραδο, σειρά θα πάρουν οι μουσικές, έχουν ανάγκη οι ψυχές και τα κορμιά από μελωδική ανάταση, ο Αλέξανδρος Κτιστάκης με την Κομπανία του, θα μας χαρίσουν τις μελωδίες τους για να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε, επιτέλους δίπλα δίπλα. Στον πολιτιστικό χώρο των Αρμένων Ρεθύμνου, ξέρεις δίπλα στο γήπεδο που φάγαμε εκείνο το εξάμπαλο, θα σας περιμένουμε να ευφρανθούμε μουσικά και άσε τώρα τις €uro-λιγκες και τις €urovision, θα δεις τα στιγμιότυπα συνοδεύοντας το κυριακάτικο κρουασάν σου.

Γενική είσοδος 5 € για την οικονομική ενίσχυση του σωματείου, θα υπάρξει δωρεάν μετακίνηση προς Αρμένους στις 21:00, από το γήπεδο της Σοχώρας και αντίστοιχα στις 3:00 προς την πόλη. Στο χώρο θα υπάρχει υλικό του συλλόγου, εκτός από φαγητό και ποτό.
Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε τα γενέθλια της Λιβάρας με χαμόγελα, λικνίσματα, απορίες και όνειρα!

Καλή μας αντάμωση!

Λίβας ΑΣΡ