ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διήμερο workshop σκηνοθεσίας κινηματογράφου «Από το σενάριο στην οθόνη»

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Μπλέτας, ο χώρος πολιτισμού «Σημείο» και η εταιρεία παραγωγής Ble Productions, διοργανώνουν ένα διήμερο σεμινάριο, 6 ωρών, για την τέχνη του κινηματογράφου, με τίτλο «Από το σενάριο στην οθόνη».

Στο διήμερο σεμινάριο, οι ενδιαφερόμενοι θα μάθουν να δουλεύουν τον τρόπο με τον οποίο μια αρχική ιδέα μπορεί να γίνει σενάριο, την επεξεργασία της και την σωστή καταγραφή της. Επίσης την καθοδήγηση των ηθοποιών, την σκηνοθεσία, καθώς και όλα τα στάδια της παραγωγής μέχρι την ολοκλήρωση της ταινίας και την υποβολή σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Οι συμμετέχοντες θα έχουν να την ευκαιρία, να δουλέψουν τη δική τους σκηνή, από ένα δικό τους σενάριο που θα προκύψει από το σεμινάριο καθώς επίσης και τη δυνατότητα να γυρίσουν τη συγκεκριμένη σκηνή, με τη βοήθεια ερασιτεχνών ηθοποιών και με βασικό εξοπλισμό που τους παρέχει ο χώρος. Το σεμινάριο δεν απαιτεί προηγούμενη εμπειρία. Το workshop απευθύνεται σε όσους θέλουν να μάθουν να δημιουργούν, τις δικές τους ταινίες.

  • Σάββατο 20 Νοέμβρη 17:30- 20:30
  • Κυριακή 21 Νοέμβρη 11:30- 14:30

Κόστος συμμετοχής και για τις 2 μέρες: 50 ευρώ.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης.
Λόγω συνθηκών της πανδημίας,  οι θέσεις είναι περιορισμένες. 

Πληροφορίες/ κρατήσεις θέσεων: 6983320439. 
Υπεύθυνος: Γιάννης Μπλέτας- Σκηνοθέτης. 

Ble Productions
Σημείο
Πατριάρχου Αθηναγόρα, 17 Ρέθυμνο. 
www.bleproductions.gr

Ο Γιάννης Μπλέτας είναι σκηνοθέτης. Τον Δεκέμβρη του 2018 ίδρυσε την εταιρεία παραγωγής Ble Productions, με έδρα το Ρέθυμνο της Κρήτης. Έχει σκηνοθετήσει διαφημιστικά, video clips, ντοκιμαντέρ, ταινίες και θεατρικές παραστάσεις. Ταινίες του και ντοκιμαντέρ έχουν συμμετάσχει και έχουν βραβευτεί, κατά καιρούς, σε φεστιβάλ κινηματογράφου, σε όλο τον κόσμο. Το 2021 το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, για τα άτομα με αναπηρία με τίτλο “Πώς να εκπαιδεύσεις έναν αντιήρωα”, έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο 44ο Φεστιβάλ Ταινιών μικρού μήκους Δράμας.