ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Δήλωναν βοσκότοπο το Φαράγγι της Σαμαριάς και έπαιρναν κτηνοτροφικές ενισχύσεις!

Άτομα από όλη τη Κρήτη εισέπρατταν εκατομμύρια καθώς είχαν δηλώσει ως ιδιωτικές ή ενοικιαζόμενες εκτάσεις το ίδιο το…φαράγγι της Σαμαριάς και όχι μόνο!

Μεταξύ των εκτάσεων που έχουν δηλωθεί είναι ορεινοί όγκοι στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, οι επιφάνειες αναδασώσεων στην περιοχή Άναβος και Καστιγιανόλακκος Σελίνου-Κανδάνου, το φαράγγι του Θερίσου, αλλά και την επιφάνεια αναδασώσεων Βλάτους Κισάμου!

Το πόρισμα της διεύθυνσης Δασών είναι αποκαλυπτικό, και έχει σταλεί στον εισαγγελέα ολόκληρος φάκελος, ενώ τη διαδικασία που προβλέπεται για τις παράνομες επιδοτήσεις κινεί και ο ίδιος ο ΟΠΕΚΕΠΕ!

Πρόκειται για μια πρωτοφανή ενέργεια αφού ο εθνικός δρυμός των Λευκών Ορέων δεν είναι μόνο αποδεδειγμένα κρατική περιουσία-άλλα ορεινά μέρη αμφισβητούνται έτσι κι αλλιώς-αλλά είναι απολύτως προστατευμένος με φορέα διαχείρισης και τα όριά του είναι σαφή, οι συντεταγμένες είναι ορισμένες δορυφορικά.

“Είναι κάτι που δεν μπορούμε ακόμη να χωνέψουμε! Εμείς συλλέξαμε τα στοιχεία και αυτά που μας έδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ και στείλαμε όλο το φάκελο στον εισαγγελέα” τόνισε ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ.Καρούντζος.