ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Δήλωση Δημάρχου Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Με ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης ενώνει τη φωνή με τους υπόλοιπους φορείς ενόψει των κινητοποιήσεων για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

«Η κατάσταση με τις ελλείψεις και την υποστελέχωση στο Νοσοκομείο αλλά και στο κέντρο υγείας του δήμου μας είναι πλέον οριακή. Οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό είναι μεγάλες και οι μετακινήσεις και οι παραιτήσεις γιατρών είναι πλέον συνεχής.

Είμαστε όλοι μάρτυρες της συνεχιζόμενης υποβάθμισης του μοναδικού νοσοκομείου του νομού μας, το οποίο σήμερα καλείτε να εξυπηρετήσει χιλιάδες μόνιμους κατοίκους, φοιτητές και επισκέπτες.

Την ίδια στιγμή, το Κέντρο Υγείας Σπηλίου βρίσκεται στην ίδια και χειρότερη κατάσταση με τεράστιο κτιριακό πρόβλημα και υποστελεχωμένο σε ιατρικό προσωπικό.

Ήδη ο γερασμένος πληθυσμός των απομακρυσμένων οικισμών μας αλλά και οι χιλιάδες επισκέπτες μας διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα για την περίθαλψη τους.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες μας δε θα πρέπει να αναγκάζονται να πηγαίνουν σε νοσοκομεία γειτονικών νομών με ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο για την άμεση και ασφαλή διακομιδή τους αλλά και με πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση.

Για όλους αυτούς του λόγους συμμετέχουμε με ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου μας στο δίκαιο και καθολικό αίτημα του τόπου μας για την ουσιαστική στήριξη των δομών υγείας του νομού μας και βέβαια του μοναδικού Νοσηλευτικού ιδρύματος μας καθώς θέλουμε οι πολίτες μας να νιώθουν και να είναι ασφαλής».