ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Δήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ρεθύμνου» για τη συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής

Θεμελιώδης κανόνας δημοκρατικής λειτουργίας και σεβασμού της λαϊκής βούλησης είναι: Οι θέσεις, τα προγράμματα που ο λαός  όρισε να τον εκπροσωπούν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, να τον εκπροσωπούν και στις επιτροπές που διαβιβάζονται κρίσιμες αρμοδιότητες του ΔΣ. Αυτή η δημοκρατική παραδοχή είναι πάγια θέση αρχής της Λαϊκής Συσπείρωσης, που τηρείται ακόμη και όταν ευνοεί τους αντιπάλους μας.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο για το αστικό πολιτικό σύστημα και τους εκφραστές του, που θέλουν τη στεγανοποίηση των κρατικών οργάνων από την φωνή και τις προσδοκίες του λαού. Γι’ αυτό όλοι οι προηγούμενοι νόμοι και φυσικά ο τελευταίος της ΝΔ, δε θεμελιώνουν αυτή την αρχή.  Θεωρώντας ενιαίο σύνολο τις παρατάξεις της μειοψηφίας, που συχνά τις χωρίζει χάος, δημιουργούν το έδαφος βιασμού της βούλησης του λαού και αποκλεισμού της Λαϊκής Συσπείρωσης από παρατάξεις που δεν λειτουργούν με βάση τις παραπάνω αρχές.

Έχουμε ενημερωθεί επίσημα πλέον ότι η απόφαση της παράταξης της κ Κουτσαλεδάκη, είναι να αξιοποιήσει το συσχετισμό που έχει για να καταλάβει και τις 3 θέσεις τακτικών και ισάριθμων αναπληρωματικών στην δημοτική επιτροπή. Να υλοποιήσει δηλαδή την επιθυμία του νόμου, για αποκλεισμό, όπου είναι δυνατόν, της Λαϊκής Συσπείρωσης, ως η έκφραση του ριζοσπαστικού λαϊκού κινήματος στους δήμους και τις περιφέρειες.

Ύστερα από αυτό δηλώνουμε πως θα απέχουμε από όλη την σχετική διαδικασία και στην φάση της συγκρότησης του ψηφοδελτίου και στην φάση της εκλογής.

Η κ Κουτσαλεδάκη και η παράταξή της αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη αποκλεισμού της μόνης ριζοσπαστικής λαϊκής αντιπολίτευσης από την Δημοτική Επιτροπή. Επιβεβαιώνει πως, μαζί με κάποιους άλλους, ενοχλείται σφόδρα από την αντιπολιτευτική μας γραμμή.

Δηλώνουμε εκ μέρους μας ως παρατηρητή των συνεδριάσεων της Δημοτικής Επιτροπής τον Μανουσογιάννη Μανούσο και την Ιωάννα Δακανάλη να τον αναπληρώνει και ζητούμε από το ΔΣ να αποδεχθεί την πρόταση αυτή.

Είτε αρέσει σε μερικούς είτε όχι θα συνεχίσουμε να είμαστε η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική. Να επιμένουμε στο σύνθημά μας «ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ»

Σημείωση: Κατά την διάρκεια του ΔΣ υπήρξε υπαινιγμός εκ μέρους της κ Κουτσαλεδάκη πως μας προτάθηκε θέση αναπληρωματικού. Δηλώσαμε αμέσως πως δεν απορρίψαμε ποτέ καμία θέση ευθύνης.  Σε μια στροφή 180ο  εν ριπή οφθαλμού, η κ Κουτσαλεδάκη και οι σύμβουλοί της, απέσυραν και αυτή την «λανθάνουσα πρόταση» επανερχόμενοι στον δρόμο του αποκλεισμού, χωρίς ούτε και αυτό το «φύλλο συκής».

8/1/2024
Μανουσογιάννης Μανούσος
Δημοτικός Σύμβουλος επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Ρεθύμνης