ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Δήμαρχος Μυλοποτάμου: «Προτεραιότητα μας η αναβάθμιση υποδομών παιδείας» – Επίσκεψη στην ΠΔΕ Κρήτης για τα Σχολεία του Μυλοποτάμου

Σε μια εποικοδομητική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) Κρήτης, ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου, κ. Γεώργιος Κλάδος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Μιχόπουλο και τις Διευθύντριες των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της περιοχής, κα. Παδουβά Μαρία, κα. Χατζάκη Φωτεινή, και κα. Σμπώκου Ειρήνη, προχώρησαν σε σημαντικές συζητήσεις με τον διευθυντή της ΠΔΕ κ. Εμμανουήλ Καρτσωνάκη για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος στην περιοχή.

Η Δημοτική αρχή και οι εκπρόσωποι των σχολικών μονάδων, μέσα από ένα γόνιμο διάλογο με τον κ. Καρτσωνάκη σταχυολόγησαν τις ανάγκες του κλάδου, έθεσαν προτεραιότητες και ζήτησαν να δοθεί η απαραίτητη προσοχή στα ζητήματα που επηρεάζουν την εκπαιδευτική διαδικασία στα σχολεία του Μυλοποτάμου.

Πρώτο σημαντικό ζήτημα ήταν η ανάγκη για τη λειτουργία ενός νέου σχολείου δεύτερης ευκαιρίας στη περιοχή , που θα προσφέρει τη δυνατότητα στους πολίτες να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου, με σκοπό την εξασφάλιση βασικών επαγγελματικών προσόντων αλλά και για τη συμμετοχή τους σε προγράμματα που κρίνεται απαραίτητος ο τίτλος.

Δεύτερο επείγον και πολύ σημαντικό ζήτημα που έθεσαν δημοτική αρχή και εκπαιδευτική κοινότητα ήταν η ανάγκη για χαρακτηρισμό από το Υπουργείο Παιδείας όλων των σχολείων της περιοχής του Κουλούκωνα και του Αγίου Μάμαντος ως δυσπρόσιτων. Η ενίσχυση της μοριοδότησης των εκπαιδευτικών, σε συνδυασμό με τη βελτίωση των συνθηκών διαμονής και εργασίας τους, αναμένεται να αποτελέσουν ισχυρά κίνητρα για την ενδυνάμωση του εκπαιδευτικού δυναμικού των σχολείων.

Μεταξύ άλλων ως τρίτο θέμα συζητήθηκε η ανάγκη παρέμβασης στο ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου για την πύκνωση των δρομολογίων στην περιοχή, ώστε να καλύπτεται η μεταφορά των μαθητών στα ορεινά σχολεία της περιοχής. Επιπλέον στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκαν και τα ζητήματα αντιμετώπισης περιστατικών αντικοινωνικής συμπεριφοράς ενώ παράλληλα προτάθηκαν μια σειρά από δράσεις και ενέργειες που θα αντιμετωπίζουν αυτές τις συμπεριφορές αποτελεσματικά, προωθώντας ένα ασφαλές και υποστηρικτικό σχολικό περιβάλλον.

Οι συναντήσεις του περιφερειακού δντη κ. Καρτσωνάκη με τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και τη Δημοτική Αρχή Μυλοποτάμου θα συνεχιστούν, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκαν ότι θα προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων με συντονισμένες πρακτικές, σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία.