ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Δημιουργία και χαρά για γονείς και παιδιά στις αποχαιρετιστήριες γιορτές των Παιδικών και ΚΔΑΠ Δήμου Ρεθύμνου

Με τον πιο δημιουργικό και διασκεδαστικό τρόπο αποχαιρέτησαν μια ακόμη σχολική χρονιά, συντροφιά με τους γονείς και τις παιδαγωγούς  τους, οι μικροί φιλοξενούμενο των Βρεφονηπιακών/ Παιδικών Σταθμών και των Κ.Δ.Α.Π Δήμου Ρεθύμνης, συμμετέχοντας στις δύο εκδηλώσεις που διοργάνωσαν η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών Δ.Ρ και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ρεθύμνης σε συνεργασία με τα στελέχη των Σταθμών και των ΚΔΑΠ.

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων, οι οποίες εξελίχθηκαν το διήμερο 26 και  27 Ιουλίου, η παραλία της Επισκοπής και της πόλης  του Ρεθύμνου αντίστοιχα, έσφυζαν από ζωή: πάνω από 400 παιδιά, χόρεψαν, έπαιξαν, τραγούδησαν, έκαναν κατασκευές, έλαβαν μέρος σε ομαδικές δράσεις και ευαισθητοποιήθηκαν  μέσα από καλά σχεδιασμένες θεματικές δράσεις και οικολογικά εργαστήρια για την προστασία του περιβάλλοντος και της θαλάσσιας ζωής. Η ενεργή παρουσία και συμμετοχή των γονιών και  μελών της οικογένειας τους στις εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες, η χαρά και η ξεγνοιασιά που μοιράστηκαν με τις παιδαγωγούς που τα φρόντιζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και των στελεχών των δημοτικών υπηρεσιών που εργάστηκαν επί 2-3 μήνες για την σωστή προετοιμασία και διεξαγωγή των εκδηλώσεων, εξασφάλισαν στα παιδιά μια αξέχαστη εμπειρία και σε όλους τους συμμετέχοντες το βίωμα της κοινότητας που μοιράζεται και συνεργεί προς όφελος όλων. 

Την επιμέλεια των εκδηλώσεων ανέλαβαν: ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Ολοκληρωμένης Φροντίδας (Β.Σ.Ο.Φ), ο Β’ Βρεφονηπιακός Σταθμός και το ΚΔΑΠ  Δημοτικής Ενότητας  Αρκαδίου, ο Παιδικός Σταθμός Επισκοπής, ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Αγ. Ανδρέα – Γωνιάς, το  ΚΔΑΠ «Παιδικός Κόσμος» και το ΚΔΑΠ Ατσιποπούλου.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δρ Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα ευχαριστώντας θερμά όσους συνεργάστηκαν στη διοργάνωση αλλά και τις οικογένειες των ρεθυμνιωτών που ανταποκρίθηκαν θερμά στην πρόσκληση και αγκάλιασαν τις εκδηλώσεις, επεσήμανε: «Τα στελέχη των Βρεφονηπιακών, Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ, επιβεβαίωσαν για μία ακόμη φορά ότι επιτελούν το λειτούργημά τους με σεβασμό στιας ανάγκες των παιδιών, επαρκή κατάρτιση και αγάπη. Η θερμή αποδοχή των εκδηλώσεων από τους συμπολίτες – ενδεικτική άλλωστε είναι η παραμονή τους στο χώρο για πολλή ώρα μετά τα πέρας των γιορτών-  είναι ένδειξη υγιούς κοινωνίας που επενδύει στα παιδιά της, αναγνωρίζει και αξιοποιεί τις δυνατότητες που προσφέρονται από το Δήμο για την ενίσχυση των οικογενειακών και κοινωνικών δεσμών, νοιάζεται, δημιουργεί και μοιράζεται θετικές εμπειρίες».

Σημαντική ήταν η συνδρομή δημοτικών και άλλων αρμοδίων υπηρεσιών αλλά και συμπολιτών επιχειρηματιών στην επιτυχία των εκδηλώσεων. Ο Δήμος Ρεθύμνης, η Κοινωνική τους Υπηρεσία και η αρμόδια Αντιδήμαρχος, το Κέντρο Κοινότητας και τα Στελέχη των Σταθμών και ΚΔΑΠ Δ.Ρ ευχαριστούν θερμά:

  • Το  Λιμεναρχείο Ρεθύμνης
  • Το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο
  • Την  Υπηρεσία Καθαριότητας
  • Την Δ/νη Τεχνικών Υπηρεσιών
  • Τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ιδιαίτερα τον Εκπαιδευτικό κ. Δημήτρη Καραμπίνη   για την καθοδήγησή του  στην οργάνωση των κατάλληλων   ψυχοσωματικών  παιχνιδιών.

Με την ευκαιρία εύχονται σε όλους και όλες, χαρούμενο, ανέφελο  και δημιουργικό καλοκαίρι. Καλή αντάμωση το Σεπτέμβριο!.