ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Δημήτρης Μάντζος: «Η κυβέρνηση απέτυχε, η σταθερότητα απαιτεί σοβαρότητα»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97,8 και τους δημοσιογράφους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα μίλησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Αναφορικά με τα σενάρια των πρόωρων εκλογών, ο κ. Μάντζος σχολίασε ότι «είναι εντελώς προβληματικό ο πρωθυπουργός μιας δημοκρατικής χώρας να ρίχνει στην αντιπολίτευση το βάρος των δικών του πολιτικών επιλογών. Όσο επιλέγει ο ίδιος και οι υπουργοί του να ανοιγοκλείνουν το σενάριο ανάλογα με τα μικροκομματικά συμφέροντα και τις επιδιώξεις της ΝΔ, αφαιρούν κεφάλαιο πολιτικής αξιοπιστίας και συνέπειας από την κυβέρνησή του».

Πρόσθεσε δε ότι «η κυβέρνηση αυτή αδιαφορεί με έμφαση απέναντι σε κάθε μεγάλο κοινωνικό θέμα που έχει η χώρα: ακρίβεια, ενεργειακή κρίση, πληθωρισμός. Όσο εκείνοι σχεδιάζουν τι θα κάνουν με τις εκλογές, τα προβλήματα εκεί έξω γιγαντώνονται και οι πολίτες, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις στενάζουν. Η κυβέρνηση έχει αποτύχει. Κατά τη γνώμη μας, εκλογές πρέπει να γίνουν γιατί η χώρα οδεύει ολοταχώς προς συνθήκες αστάθειας».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασιών, ο Δημήτρης Μάντζος ξεκαθάρισε πως «ούτε ο κ. Μητσοτάκης ούτε ο κ. Τσίπρας επιθυμούν οποιαδήποτε συνεργασία ή πολιτική σύγκλιση με το ΠΑΣΟΚ. Δεν θέλουν το ΠΑΣΟΚ και τις πολιτικές του. Θέλουν τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ. Η σταθερότητα απαιτεί σοβαρότητα. Αν δεν υπάρχει σοβαρότητα, δεν θα έχουμε σταθερότητα, αλλά στασιμότητα. Εμείς, απέναντι στις δύο αποτυχημένες πολιτικές επιλογές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, θέλουμε να είμαστε ένας τρίτος αξιόπιστος, εναλλακτικός πόλος. Η συζήτηση πρέπει να γίνει αξιακά και προγραμματικά, όχι προσχηματικά. Δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ ο κ. Μητσοτάκης ή ο κ. Τσίπρας για το ποιες πολιτικές προτάσεις έχει το ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει μία πολύ συγκεκριμένη σχολή σκέψης στην κυβέρνηση που θέλει να απαξιώνει το ΠΑΣΟΚ για να ανακόψει την πολιτική του ενίσχυση. Αυτό είναι μάταιο. Δεν μας είναι αρκετή η εναλλαγή στην κυβέρνηση με τυπικούς όρους, αλλά η αλλαγή του πολιτικού πλαισίου».

Κλείνοντας, ο κ. Μάντζος υπενθύμισε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τα φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχει πολύ μεγάλη διαφορά το δικό μας μοντέλο αντιμετώπισης των κρίσεων. Εμείς εκφράζουμε τη σοσιαλδημοκρατική πολιτική, η οποία δεν στοχεύει σε πολίτες-πελάτες. Εμείς θέλουμε χάρη στις δημόσιες πολιτικές να υπάρχει ο χώρος για ανάπτυξη, εργασία και κοινωνική δικαιοσύνη. Και αυτό το πετυχαίνεις με δομικά, εύστοχα και γενναία μέτρα. Εμείς έχουμε πει τρία πράγματα, τα οποία λέει και η εργαλειοθήκη της Κομισιόν: μείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα και στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, εισαγωγή πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος».