ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΔΙΣΚΟΙ

Δημήτρης Παπαδάκης, Ερμηνευτές

Το μήλο λέει μια σοφή κουβέντα κάτω από τη μηλιά θα πέσει και από τον κανόνα αυτόν δεν ήταν δυνατόν να εξαιρεθεί ο Δημήτρης Παπαδάκης που είναι γιός του σπουδαίου λυράρη, ερμηνευτή αλλά και ευαίσθητου μερακλή ανθρώπου που δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Παπαδάκη.

Ο Δημήτρης από μικρός ακούγοντας τον πατέρα του να χαϊδεύει μελωδικά τις χορδές της λύρας του και να τραγουδά με πάθος όποιο σκοπό κι αν έπαιζε, μπολιάστηκε στην παραδοσιακή μουσική και έτσι απλά και αβίαστα αποφάσισε να ακολουθήσει αυτόν τον όμορφο δρόμο μαθαίνοντας λαούτο. Σιγά σιγά κατάφερε να φτάσει σε ένα τέτοιο επίπεδο που ο πατέρας του δεν μπορούσε να του αρνηθεί να τον συνοδεύει σε εμφανίσεις που έκανε σε όλη την Κρήτη.

Θυμάμαι την γνωριμία μου με τον Δημήτρη πριν από 18 χρόνια περίπου όχι σε γλέντι αλλά σε ξενοδοχείο του Ρεθύμνου όταν ήμουν διευθυντής και τον υποδέχτηκα σαν πελάτη. Ομολογώ ότι μου έκανε εντύπωση η ευγένεια και η απλότητα του όπως παραμένει και σήμερα παρά την αναγνωσιμότητα που έχει αποκτήσει.

Ο Δημήτρης Παπαδάκης παρουσίασε πριν λίγους μήνες την δεύτερη προσωπική δισκογραφική του δουλειά με τίτλο ‘’Ερμηνευτές’’ που περιέχει 10 υπέροχα τραγούδια, επτά εκ των οποίων είναι δικές του συνθέσεις , ένα είναι του συνεργάτη του Γιώργου Χριστονάκη (ο οποίος συμμετέχει στο CD σαν μουσικός, στιχουργός και ερμηνευτής) και δύο είναι παραδοσιακά.

Ο τίτλος βέβαια έχει να κάνει με τη συμμετοχή σπουδαίων ερμηνευτών όπως του πατέρα του Δημήτρη Γιώργου Παπαδάκη,του Βασίλη Σκουλά,του Γιώργου Μανωλιούδη, του Κυριάκου Σταυριανουδάκη, του Κώστα Σαριδάκη, της Αργυρώς Ρέππα (που αποτελεί ανακάλυψη θα έλεγα) του Γ. Χριστονάκη και φυσικά του ίδιου του Δημήτρη ο οποίος έχει πολλά στοιχεία από τον πατέρα του αλλά και δικά του με αποτέλεσμα να θεωρείται από τους καλύτερους ερμηνευτές της γενιάς του εκτός φυσικά της δεξιότητας και της δημιουργίας συνθέσεων που διαθέτει.

Οι στίχοι είναι καταπληκτικοί και ανήκουν σε καταξιωμένους στιχουργούς όπως είναι η Μάνια Μεσσαριτάκη, ο Γιώργος Κοζυράκης, ο Γιώργος Μανωλιούδης ενώ σε 2 τραγούδια στίχους έχει γράψει ο Γ. Χριστονάκης. Εκτός του Δημήτρη που παίζει λαούτο κρητικό και νησιώτικο, λύρα παίζει ο Κώστας Σαριδάκης, μαντολίνο ο Γιώργος Χριστονάκης, κιθάρα, μπάσο και κρουστά ο Μ. Δρίμης ενώ κρουστά παίζει επίσης ο Γ. Τριβιζάκης.

Το CD ‘’Ερμηνευτές’’ κυκλοφόρησε από την εταιρεία CRETAPHON του Κ. Φραγκάκη ο οποίος έχει παρουσιάσει ένα καλαίσθητο σύνολο, ενώ η φωτογραφίες ανήκουν στον καταξιωμένο φωτογράφο Περικλή Μοσχολάκη. Υπάρχει στα δισκοπωλεία της Κρήτης ενώ πωλείται και στο διαδίκτυο και βέβαια αξίζει της προσοχής μας.

Γ. Σηφάκης (Σιμισακογιώργης)
(Στιχουργός – παραγωγός ραδιοφώνου)