ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Δήμος Αγίου Βασιλείου: 1.200.000 ευρώ για εργασίες αποκατάστασης ζημιών στο δρόμο Ρέθυμνο – Σπήλι

Τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο εργολάβο του έργου «Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών στο δρόμο Ρέθυμνο-Σπήλι και συνδεόμενοι δρόμοι» προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ.

Στη συνάντηση που ακολούθησε μετά τις υπογραφές του σημαντικού έργου για την οδική ασφάλεια, ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στον Περιφερειάρχη πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα που απασχολούν την περιοχή και ζήτησε την χρηματοδότηση μελετών προκειμένου να επιλυθούν σειρά ζητημάτων.

Ο κ. Αρναουτάκης αντιλαμβανόμενος την αναγκαιότητα των μελετών, ανταποκρίθηκε θετικά και ενέκρινε τις εξής χρηματοδοτήσεις:

  • Χρηματοδότηση μελέτης προϋπολογισμού 30.000 ευρώ για τροποποίηση ΣΧΟΟΑΠ ΔΕ Λάμπης με σκοπό την άρση των αδικιών στο παραλιακό μέτωπο και των περιορισμών των δραστηριοτήτων χαμηλής όχλησης.
  • Χρηματοδότηση μελέτης προϋπολογισμού 30.000 ευρώ για την  ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής του ρυμοτομικού σχεδίου της TK Αγίας Γαλήνης
  • Χρηματοδότηση μελέτης προϋπολογισμού 30.000 ευρώ για τη σύνταξη πράξης αναλογισμού του ρυμοτομικού σχεδίου Πλακιά, α΄ πολεοδομικής ενότητας, ΤΚ Σελλιών και χάραξη των οδών και των κοινόχρηστων χώρων των σχεδίων πόλης
  • Χρηματοδότηση στρατηγικού σχεδίου προϋπολογισμού 25.000 ευρώ για μια βιώσιμη αειφόρο και καινοτόμο ανάπτυξη του Δήμου Αγ. Βασιλείου. Πρόκειται για master plan το οποίο έχει στόχο τη δημιουργία ενός πολιτιστικού δικτύου και η διαμόρφωση μιας πολιτιστικής- τουριστικής διαδρομής για την ανάδειξη , αξιοποίηση και προστασία του πολιτιστικού τοπίου του Δήμου και θα συμβάλλει στην αύξηση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή, στην αύξηση του τοπικού αγροτικού εισοδήματος και στην ενθάρρυνση της ανοικοδόμησης ιδιωτικών κατοικιών και μικρών τουριστικών καταλυμάτων.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την άμεση ανταπόκριση του και την χρηματοδότηση δράσεων που συμβάλουν τα μέγιστα στην τοπική ανάπτυξη καθώς αντιμετωπίζουν χρόνια πολεοδομικά προβλήματα.