ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Δήμος Αγίου Βασιλείου: Ολοκληρώνονται τα έργα σε Ροδάκινο και Μουρνέ

Ολοκληρώνονται μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη 2 Μαΐου το έργο «Κατασκευή Δικτύων Αποχέτευσης» στην Τοπική Κοινότητα Ροδακίνου με αρχικό προϋπολογισμό 700.000€ ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων (Βιολογικός) με αρχικό προϋπολογισμό 985.800€ η οποία  θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το ερχόμενο Ιούνιου.

Το χώρο εκτέλεσης των εργασιών επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης εκφράζοντας την ικανοποίηση για την πορεία των έργων, ειδικά των αποκαταστάσεων, καθώς ολοκληρώνονται στην αρχή της φετινής σεζόν όπως ήταν ο σχεδιασμός.

Το αντικείμενο των συγκεκριμενών συμβάσεων αφορά στην υλοποίηση των εργασιών υποδομής και των δικτύων (κατασκευή και αποκατάσταση), καθώς και στην προμήθεια και εγκατάσταση του  εξοπλισμού της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων της κοινότητας του Ροδάκινου.

Πρόκειται για τα κύρια αλλά και τα συμπληρωματικά έργα του ευρύτερου συστήματος διαχείρισης λυμάτων το οποίο είναι ένα έργο βασικής υποδομής μεγάλης περιβαλλοντικής και αναπτυξιακής σημασίας για την ΤΚ Ροδάκινου η οποία αναπτύσσεται με ιδιαίτερα γοργούς ρυθμούς. Επίσης με το έργο αυτό θωρακίζεται περιβαλλοντικά ολόκληρη η περιοχή καθώς καλύπτει όχι μόνο τους δύο οικισμούς Άνω και Κάτω Ροδάκινο αλλά και ολόκληρο το παραλιακό του μέτωπο από Κόρακα έως Πολύριζο προστατεύοντας την δημόσια υγεία και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην βιώσιμη  ανάπτυξη.

Επίσης, μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη ολοκληρώνονται οι εργασίες ασφαλτοστρώσεων δημοτικών οδών στη Τοπική Κοινότητα Μουρνές 4.500 τετραγωνικών μέτρων. Πρόκειται για αναγκαίες  παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της λειτουργικότητας του οικισμού  και τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων.

Ο  Δήμαρχος ευχαρίστησε τους προέδους της Μουρνές και του  Ροδακίνου, Γρηγόρη Τζωρτζάκη και Βαγγέλη Χομπίτη καθώς και τον Αντιδήμαρχο Βαγγέλη Καπετανάκη για την καθημερινή παρουσία και συμβολή κατά την εκτέλεση των εργασιών.