ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Δήμος Αγίου Βασιλείου: Συνάντηση του Γιάννη Ταταράκη με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Στέλιο Πέτσα, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης. Αντικείμενο της νέας επίσκεψης του Δημάρχου στον Υπουργό ήταν τα δύο αίτημα χρηματοδότησης του Δήμου στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» στα πλαίσια της πρόσκλησης ΑΤ07 “Αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος των Δήμων”  με συνολικό προϋπολογισμό 2.490.023,35 €. Οι συγκεκριμένες προτάσεις αφορούν:

  • Κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού Σπηλίου  με προϋπολογισμό 1.749.106,35 €.
  • Επαναχρησιμοποίηση εμβληματικού κτιρίου στην νέα Κρύα Βρύση για την δημιουργία χώρου επιμόρφωσης και λαογραφίας με προϋπολογισμό 740.917 €.

Ο κ Ταταράκης παρουσίασε αναλυτικά τις προτεινόμενες πράξεις και την σκοπιμότητα των έργων στον Αν Υπουργό. Ανέφερε χαρακτηριστικά  ότι η κατασκευή ενός σύγχρονου βρεφονηπιακού είναι μια αναγκαία κοινωνική υποδομή για την ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Λάμπης αφού μέχρι σήμερα καλύπτονταν οι ανάγκες της από τον Παιδικό Σταθμό Σπηλίου ο οποίος όμως εξυπηρετούσε έως 25 νήπια ενώ η νέα δομή θα εξυπηρετεί 35 νήπια αλλά και 20 βρέφη. Επίσης συμπλήρωσε ότι στόχος του Δήμου είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των οικογενειών αλλά και η παροχή κινήτρων για την εγκατάσταση νέων ζευγαριών στην περιοχή δημιουργώντας τις κατάλληλες υποδομές που θα αναβαθμίζουν ουσιαστικά την ποιότητα ζωής τους

Σχετικά με την αξιοποίηση του εμβληματικού κτιρίου της Κρύας Βρύσης ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στον Υπουργό μια ιδιαίτερα καινοτόμα πρόταση που αφορά την ανακαίνιση των εσωτερικών χώρων (494 τμ) του παλαιού ελαιουργείου και διαμόρφωση χώρου επιμόρφωσης και ξεχωριστού εκθεσιακού χώρου στον οποίο θα εκτίθεται ένας παραδοσιακός αλευρόμυλος με ανακατασκευή του μεταπολεμικού μηχανολογικού εξοπλισμού (1946) με τις παλαιές πετρελαιομηχανές και εργαλεία που παρουσιάζουν λαογραφικό ενδιαφέρον. Στον χώρο επιμόρφωσης θα πραγματοποιούνται σεμινάρια και εκπαιδεύσεις που αφορούν την ελιά και το ελαιόλαδο αλλά και τα άγρια βρώσιμα χόρτα της Κρήτης (Πρακτικές αναγνώρισης-συλλογής-διαλογής επεξεργασίας-συντήρηση-κατανάλωσης).

Ο Αν. Υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις συγκεκριμένες προτάσεις ενώ έκανε δεκτό και το αίτημα του Δημάρχου για την έγκριση συμπληρωματικής χρηματοδότησης ύψους 30.000 € από το ΠΔΕ για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας για την οποία είχε εγκρίνει αρχικά 120.000 €.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης εξερχόμενος από την συνάντηση δήλωσε:

«Και αυτή η συνάντηση, όπως και κάθε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό, ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και νομίζω σύντομα θα έχουμε ευχάριστα νέα για τις συγκεκριμένες προτάσεις. Ευχαριστώ θερμά τον κ Πέτσα για την σημερινή μας συνάντηση αλλά και γιατί διαπιστώνω για μια ακόμα φορά ότι σαν Δήμαρχος βρίσκω ανταπόκριση και κατανόηση στα αιτήματα της περιοχής μου. Επίσης ευχαριστώ την Διευθύντρια του Γραφείου Αν Υπουργού κ Εύα Γκόγκου για την αποτελεσμάτικη συνεργασία. »