ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Δήμος Αγίου Βασιλείου: Το ευχαριστώ του Γιάννη Χαραλαμπάκη για τα δύο χρόνια στην θέση του Αντιδημάρχου Πολιτισμού

Μια θητεία 25 μηνών υπηρετώντας τον δεύτερο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήρθε σήμερα να ολοκληρωθεί ως Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Δημόσιας Υγείας στον Δήμο Αγίου Βασιλείου.

Η ευθύνη η οποία μου ανατέθηκε από τον Δήμαρχο Γιάννη Ταταράκη και αφορά στον τομέα Πολιτισμού είναι ο χώρος που γνωρίζω και αγαπώ γιατί, τόσο επαγγελματικά όσο και ως  εθελοντής, τον υπηρετώ πολλά χρόνια. Παρά την δύσκολη και ιδιάζουσα  συγκυρία  της πανδημίας με τα αυστηρά μέτρα του εγκλεισμού και των περιορισμών που μας επιβλήθηκαν, εντούτοις πραγματοποιήθηκαν όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Γνωρίζοντας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση αντλεί τη δύναμη της από τους δημότες και προχωρεί σε ουσιαστικές παρεμβάσεις, θεωρώ ότι η τοπική πολιτιστική κληρονομιά και η ιστορική παράδοση σε συνδυασμό με τις άλλες υφιστάμενες υποδομές  σε τοπικό επίπεδο, συμβάλλουν αποτελεσματικά στην επίτευξη του επιδιωκόμενου στόχου που είναι η κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Πάντα με σεβασμό στην τοπική ιστορία και παράδοση.Αυτό θα μας οδηγήσει σταδιακά στην καθιέρωση μιας ενιαίας Πολιτιστικής ταυτότητας, τόσο για τους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες της περιοχής, με τρόπο που να τους μετατρέπει σε μετόχους και πολλαπλασιαστές αυτής, συμβάλλοντας  στην ανάπτυξη ενός τόπου που έχει στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον. Χωρίς να παραμελείται ο πρωτογενής τομέας αλλά ταυτόχρονα να ενισχύεται και η τουριστική ανάπτυξη και προβολή.

Στην διάρκεια της θητείας μου προσπάθησα να ενημερωθώ για τα προβλήματα του κάθε χωριού ξεχωριστά και πολύ περισσότερο να γνωρίσω τους ανθρώπους του Δήμου μας στο πλαίσιο μιας  γόνιμης συνεργασίας, χτίζοντας σχέσεις  εμπιστοσύνης.Πάνω σε αυτό το πλαίσιο, έχοντας την εμπιστοσύνη από τον Δήμαρχο να συνεχίσω ως Εντεταλμένος σύμβουλος, με τις ίδιες αρμοδιότητες, να υπηρετώ τον Δήμο, θα συνεχίσω με την ίδια διάθεση προσφοράς να  εργάζομαι και να συνεργάζομαι με όλους για τους κοινούς μας στόχους.

Για την Θητεία μου ως Αντιδήμαρχος θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου Δημοτικούς συμβούλους, Αντιδημάρχους, Εντεταλμένους  αλλά και το προσωπικό για την άριστη συνεργασία που είχαμε.

Πολλά ευχαριστώ οφείλω στην συνεργάτιδα μου στο γραφείο, Σεβαστή Παντινάκη, η οποία με την άριστη επιστημονική της κατάρτιση, τον δυναμικό της χαρακτήρα και την αστείρευτη διάθεση προσφοράς ,συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να πετυχαίνουμε όλους μας τους στόχους.

Τέλος, εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στον Δήμαρχο Γιάννη Ταταράκη για την ανάθεση της υψηλής ευθύνης του Αντιδημάρχου και την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο μου να συνεχίσω να υπηρετώ τον Πολιτισμό και την Δημόσια υγεία ως Εντεταλμένος Σύμβουλος αλλά και ως Συνοδοιπόρος του δικού του Οράματος για το μέλλον του Δήμου μας.