ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου: «100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ…»

Ένα αλλιώτικο, νοσταλγικό ταξίδι στο χτες ζήσαμε την Τρίτη 11/06/23 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου

Σαλπάραμε με αποσκευές: «Τα στενά παπούτσια» της Ζωρζ Σαρή και «Το καπλάνι της βιτρίνας» της Άλκη Ζέη και ακούγοντας το «Βαλς των χαμένων ονείρων» γνωρίσαμε τους άξιους καπετάνιους μας Ζωρζ και Άλκη. Ξανοιχτήκαμε στη θάλασσα της νοσταλγίας με τη μουσική από ένα «Nostalgic Dream» και γνωρίσαμε τη ζωή και τις συνήθειες των παιδιών άλλων εποχών.

«Επισκεφθήκαμε» το πανηγύρι του Σωτήρα στη Βαγία του ΄30 και γευτήκαμε μικρές καραμελίτσες Charleston και μπουκίτσες μεγάλης ποίησης.

Ακούγοντας το «Βαλς της Άνοιξης» του Σοπέν, φτιάξαμε τα καλοκαιρινά μας τετράδια, αντιγράψαμε ποιήματα με τα «καλά» μας, τα καλλιγραφικά γράμματα και τα στολίσαμε με ζωγραφιές και χαλκομανίες.

Όταν το καραβάκι μας έφτασε στο λιμάνι δώσαμε ραντεβού για καινούρια ταξίδια γιατί ήμασταν όλοι, «ΕΥ-ΠΟ, ΕΥ-ΠΟ!», (πολύ ευχαριστημένοι!).

Θερμές ευχαριστίες στην εμψυχώτρια, Αθηνά Ιωάννου εκπαιδευτικό, καθώς και στις εθελόντριες, Χρυσή Στρατιδάκη εκπαιδευτικό, Μαίρη Μοναχού, Δανάη Δρανδάκη, Λουκία Αστερίου και Γιασεμή Παπαδογιάννη.

Από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου