ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Δημόσιο ΙΕΚ Ρεθύμνου: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιλογής υποψηφίων Α’ Φάσης

Το Δημόσιο ΙΕΚ Ρεθύμνου ενημερώνει ότι στη σελίδα https://diek.it.minedu.gov.gr/ ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιλογής υποψηφίων Α΄ Φάσης.

Αυτή τη στιγμή αναμένουμε στο Δημόσιο ΙΕΚ Ρεθύμνου 295 επιτυχόντες για να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους προσκομίζοντας από την Παρασκευή 16-09-2022 έως την Πέμπτη 22-09-2022  3.00 – 8.00 μ.μ. τα απαραίτητα έγγραφα :

1. Αίτηση
2. Φωτοαντίγραφο του Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου τους.
3. Φωτοαντίγραφο του Τίτλου Σπουδών εγγραφής τους (Απολυτήριο Λυκείου, ΕΠΑΛ κ.λπ.) και όχι πτυχία ανώτερης βαθμίδας (ΑΕΙ, ΤΕΙ).
4. Τα αποδεικτικά όλων των υπολοίπων δηλωθέντων στην αίτηση στοιχείων τους (κοινωνικά κριτήρια).

Θέλουμε να συγχαρούμε όσους κατέκτησαν μία θέση και να τους ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη στη σχολή μας. Ευχαριστούμε επίσης το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων γιατί για πρώτη φορά ενέκρινε για λειτουργία 14 νέες ειδικότητες κατάρτισης στο Δημόσιο ΙΕΚ Ρεθύμνου από τις οποίες οι 13 συγκέντρωσαν ικανό αριθμό αιτήσεων για να λειτουργήσουν και η μία συγκέντρωσε ικανό αριθμό για τη λειτουργία δύο τμημάτων.

Ξεχωριστά ευχαριστούμε τις ιστοσελίδες του Νομού Ρεθύμνου και του Νομού Χανίων γιατί ενημέρωσαν άμεσα και καθ’ όλη τη διαδικασία των εγγραφών τους μελλοντικούς μας καταρτιζόμενους. Στη δική τους στήριξη οφείλουμε την συμπλήρωση απαιτούμενου αριθμού αιτήσεων για τις τρεις ειδικότητες Λογιστική, Βρεφοκομία και Εργοθεραπεία που εγκρίθηκαν τελευταίες.

Όσοι δεν κατάφεραν να βρίσκονται στους επιτυχόντες θα πρέπει να περιμένουν την ολοκλήρωση των εγγραφών Α΄ Φάσης και την έκδοση του πίνακα των νέων επιτυχόντων Β΄Φάσης (26 – 29/09/2022 ). Δεν έχουμε εικόνα για τον αριθμό των επιλαχόντων σε κάθε ειδικότητα αλλά ελπίζουμε ότι κάθε ενδιαφερόμενος τελικά θα καταφέρει να ενταχθεί στο τμήμα που επιθυμεί.

Την ίδια περίοδο (26 – 29/09/2022 ) αναμένουμε να πραγματοποιήσουμε εγγραφές σε ειδικότητες όπου υπάρχουν ή θα δημιουργηθούν κενά.

Κενά αυτή τη στιγμή παρουσιάζουν οι τρεις ειδικότητες :

  1. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
  2. Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου
  3. Βοηθός Εργοθεραπείας

Μπορεί κάποιος να δηλώσει ενδιαφέρον καλώντας στα 2831053969 – 970 για τις τρεις αυτές ειδικότητες.

Η φοίτηση στα Δημόσια ΙΕΚ είναι δωρεάν και διαρκεί πέντε εξάμηνα: Τέσσερα εξάμηνα κατάρτισης και ένα εξάμηνο πρακτικής άσκησης. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες.

Δ.Ι.Ε.Κ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ
http://www.iekreth.gr
Ε. Παχλά & Σ. Πέτρουλα, Περιβόλια Ρέθυμνο
Email: diekrethymnou@gmail.com