ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Άλλη μια σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της για το Δημοτικό Σχολείο Ρουσσοσπιτίου

roussospiti-sxoleio-2013

Το Δημοτικό σχολείο, Ρουσσοσπιτίου και φέτος, γιόρτασε το τέλος της σχολικής χρονιάς. Μέσα στην «αγκαλιά του», έχουν μαθητεύσει, γενιές και γενιές μαθητών. Περισσότερα από 100 χρόνια, στέκει εκεί περήφανο και με πείσμα και αγάπη μεγαλώνει τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι μετατρέπονται σε άξιους πολίτες, χρήσιμοι στη κοινωνία μας.

Σκεπτόμενοι, όλες αυτές τις γενιές μαθητών, που πέρασαν από αυτό το μικρό αλλά γεμάτο δύναμη και ζωντάνια, Δημοτικό Σχολείο, επικράτησε συγκίνηση.

Για άλλη μια γενιά, έφτασε, λοιπόν, η ώρα και είναι έτοιμη να ανοίξει τα φτερά της και να πετάξει σε νέους δρόμους, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά μας, μένουν ακόμα στη αγκαλιά του, μέχρι να φτάσει και η δική τους ώρα να φύγουν.

Με υπερηφάνεια παρακολουθήσαμε τη προσπάθεια των παιδιών μας, όλο το χρόνο. Παρακολουθήσαμε τη προσπάθεια των Δασκάλων και τη συμπαράσταση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Όλοι μαζί σε ένα κοινό στόχο, έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους για τα παιδιά.

Το Δημοτικό σχολείο, Ρουσσοσπιτίου και φέτος, γιόρτασε το τέλος της σχολικής χρονιάς

Το απόγευμα, αυτό, απλός επισφράγισε την επιτυχία αυτής της χρονιάς. Απαλλαγμένοι από το άγχος της σχολικής ζωής, οι μαθητές, διασκέδασαν, τραγουδώντας, χορεύοντας και οι γονείς, απολάμβαναν τα παιδιά τους.

Η Έκτη και η Πέμπτη τάξη, με τη βοήθεια του δασκάλου κυρίου Νεκτάριου Μυρτιανού, ετοίμασαν, μια καταπληκτική θεατρική παράσταση, το έργο του Αριστοφάνη «Ιππείς». Μέσα από αυτό το θεατρικό, οι μικροί μαθητές και οι γονείς, μπόρεσαν να κατανοήσουν, το πόσο μοιάζουν οι κοινωνίες και οι δομές της Αρχαίας Ελλάδος με τη σημερινή Ελλάδα.

Η Έκτη τάξη, αποχαιρέτησε το αγαπημένο τους σχολείο, ομολογώντας ότι μόνο καλές αναμνήσεις παίρνει μαζί.

Τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχιση της μαθητικής τους καριέρας και να θυμούνται πάντα, ότι πάντα θα είναι μέρος και κομμάτι, αυτού του αγαπημένου σχολείου. Μπορούν απλά να συμβάλουν στο μέλλον και αυτά τα παιδιά με τον τρόπο τους ώστε το Δημοτικό σχολείο να συνεχίσει την όμορφη και περήφανη Ιστορία του.