ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Δύο νέα iPhone, πληρωμές με Pay και το νέο Watch ανακοίνωσε η Apple!

Tο iPhone 6 με οθόνη 4.7 ίντσες (1344×750 pixels) και το iPhone 6 Plus με οθόνη 5.5 ίντσες (1920×1080 pixels) και ανακοινώθηκαν σήμερα επίσημα από την Apple και τον Tim Cook.

iPhone-6-and-iPhone-6-plus-5

Τα νέα iPhone έχουν νέο σχεδιασμό, λεπτή κατασκευή (6.9 χλστ. και 7.1 χλστ. αντίστοιχα) από αλουμίνιο και οθόνη νέας τεχνολογίας IPS με dual-domain pixels και full sRGB wide color gamut. Ο νέος επεξεργαστής Apple A8 προσφέρει 25% περισσότερη επεξεργαστική ισχύ και 50% ταχύτερα γραφικά (M8) από τον προκάτοχό του. Η μπαταρία των νέων iPhone παρέχει 50% καλύτερη διαχείριση την ενέργειας.

Το iPhone 6 έχει κάμερα iSight 8 Megapixel με f/2.2 και νέο αισθητήρα. Με την τεχνολογία Focus Pixels η κάμερα εστιάζει πιο γρήγορα από οποιοδήποτε άλλο iPhone. Μπορεί να τραβήξει βίντεο slow motion τόσο με 120 fps όσο και με 240 fps. Η κάμερα του iPhone 6 προσφέρει συνεχόμενο auto-focus και λειτουργία time-lapse video. Η μπροστινή του κάμερα FaceTime HD μπορεί να πραγματοποιήσει λήψη HDR φωτογραφιών.

Το iPhone 6 Plus έχει οπτικό σταθεροποιητή εικόνας (OIS) και πραγματοποιεί λήψη καλών φωτογραφιών και κάτω από συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Τα νέα iPhone 6 και iPhone 6 Plus ενσωματώνουν ταχύτερο 4G/ LTE chip και περισσότερες LTE bands από το iPhone 5s. Το Wi-Fi είναι συμβατό με το πρωτόκολλο ac. Και τα δύο νέα μοντέλα έρχονται με ψηφιακό αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID και την έκδοση του λειτουργικού συστήματος iOS 8.

Τα νέα iPhone 6 και iPhone 6 Plus θα είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία από τις 12 Σεπτεμβρίου και θα διατεθούν από τις 19 Σεπτεμβρίου σε 19 πρώτες χώρες.

Apple-Pay

Ανακοινώθηκε το Apple Pay

Και οι πληροφορίες ότι η Apple ετοιμάζει δικό της σύστημα συναλλαγών βγήκαν σωστές καθώς όπως σχολίασε ο ίδιος ο Tim Cook το σύστημα των πιστωτικών καρτών είναι πλέον πεπερασμένο και είναι πολύ εύκολο να χάσει την κάρτα σου. Έτσι παρουσίασε το Apple Pay το οποίο έρχεται να μετατρέψει το κινητό σε πλατφόρμα πληρωμών.

Το Apple Pay χρησιμοποιεί NFC module το οποίο είναι τοποθετημένο στην πάνω μεριά της συσκευής και χρησιμοποιείται για live πληρωμές σε καταστήματα ενώ για το TouchID authentication για online αγορές μέσω Visa, Mastercard και American Express.

Πάνω από 22.000 καταστήματα θα δέχονται το νέο σύστημα πληρωμών της Apple. Η Apple ισχυρίζται ότι ο μηχανισμός είναι εντελώς ιδιωτικός και δεν θα γνωρίζει πόσο πληρώσατε, για τι και που. Στην περίπτωση που το κινητό χαθεί και έχει μέσα την πιστωτική κάρτα, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε μέσω του Find My iPhone.

Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη τον Οκτώβριο και περιμένουμε να δούμε πως θα λειτουργεί και αν τελικά η Apple θα πετύχει στο νέο εγχείρημά της.

Apple-Watch

To 2015 έρχεται το Apple Watch

Το Apple Watch είναι γεγονός, το έξυπνο ρολόι χειρός της Apple που εισάγει ένα νέο concept στον χειρισμό των λειτουργιών πάνω στην μικρή και εύκαμπτη οθόνη του Retina, το Digital Crown. Το Watch μπορεί να μετρήσει τους καρδιακούς σας παλμούς.

Το Apple Watch θα διατεθεί σε δύο μεγέθη και 3 τύπους Apple Watch, Apple Watch Sport και Apple Watch Edition. Η φόρτισή του θα πραγματοποιείται ασύρματα.

Τα νέα Apple Watch θα ενσωματώνουν τις φωνητικές εντολές της Siri αλλά και λειτουργίες πλοήγησης turn-by-rurn. Στο App Store θα υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένες εφαρμογές για το Watch. Eφαρμογές για τα νέα iPhone αν έχουν ανανεωθεί με το WatchKit θα μπορούν να εμφανίζονται ταυτόχρονα σε αυτά και το Apple Watch.

Τα νέα Apple Watch είναι συμβατά με τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus, iPhone 5, iPhone 5C και iPhone 5S.

techblog.gr