ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: Οκτώ οι συλλήψεις – Μεταξύ τους νεαρός ποδοσφαιριστής, ψάχνουν τον «Αθηναίο»

Άντρες της Ασφάλειας έχουν πληροφορίες για άτομο που μετά τη δολοφονική επίθεση ταξίδεψε στην Αθήνα, όπου εκτιμάται ότι κρύβεται.

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. και στην Αθήνα για τη σύλληψη νεαρού, που ταυτοποιήθηκε και ακόμα δεν έχει συλληφθεί, για τη δολοφονική επίθεση στον 19χρονο Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Συνολικά οι κατηγορούμενοι είναι 11. Από αυτούς οι οχτώ έχουν συλληφθεί. Από τους τρεις καταζητούμενους ο ένας αναζητείται στην Αθήνα, ο άλλος στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο τρίτος έχει διαφύγει στην Αλβανία.

Άντρες της Ασφάλειας έχουν πληροφορίες για άτομο που μετά τη δολοφονική επίθεση ταξίδεψε στην Αθήνα, όπου εκτιμάται ότι κρύβεται. Το άτομο αυτό είναι σεσημασμένο. Τα στοιχεία του και τα δακτυλικά του αποτυπώματα ήταν γνωστά στις Αρχές, καθώς είχε σχηματιστεί στο πρόσφατο παρελθόν δικογραφία από την ΕΛ.ΑΣ. για άλλη υπόθεση. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι η έρευνα δείχνει ότι ο 23χρονος που συνελήφθη πρώτος δεν είναι αυτός που μαχαίρωσε τον 19χρονο Άλκη. Συμμετείχε στην επίθεση, ωστόσο, δεν ήταν αυτός που κρατούσε το δρεπάνι.

Δύο από τους 11 κατηγορουμένους φέρονται να χτύπησαν μέχρι θανάτου τον 19χρονο. Ο ένας με ρόπαλο ή άλλο βαρύ αντικείμενο στο κεφάλι, με αποτέλεσμα την πρόκληση κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, και ο άλλος με μαχαίρι σε πολλά σημεία του σώματος.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους βρίσκεται και ένας νεαρός ποδοσφαιριστής, ο οποίος περιγράφεται ως σκληρός οπαδός του ΠΑΟΚ. Στη Θεσσαλονίκη οι αστυνομικοί της Ασφάλειας «σαρώνουν» όλα τα σημεία της πόλης όπου θα μπορούσε να βρίσκεται το δεύτερο άτομο που καταζητείται στην Ελλάδα.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις για συμμετοχή στην επίθεση οχτώ ατόμων, αποκαλύπτεται ότι στη φονική ενέργεια συμμετείχαν τουλάχιστον 11 άτομα. Και αυτό γιατί υπήρχε ομάδα υποστήριξης έτοιμη για μάχη. Μάλιστα, τα οχήματα που έλαβαν μέρος στην επίθεση δεν ήταν δύο αλλά τουλάχιστον τρία.

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης έφτασε στις συλλήψεις ύστερα από αξιοποίηση βιντεοληπτικού τόσο από την περιοχή του Χαριλάου όσο και από το σημείο όπου βρίσκεται ο επίμαχος σύνδεσμος του ΠΑΟΚ στο κέντρο της πόλης. Στα βίντεο αυτά φαίνεται ότι απεικονίζονται οι περισσότεροι από τους εμπλεκόμενους που ταυτοποιήθηκαν.

Ρόλο διαδραμάτισε και το κινητό του 23χρονου, που συνελήφθη πρώτος για την επίθεση, το οποίο βρέθηκε στο σύνδεσμο. Φαίνεται ότι μέσα από αυτό ξεδιπλώθηκε το δίκτυο επαφών του αλλά και οι συνομιλίες του στα social media.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι «οι κατηγορούμενοι είναι 11, ωστόσο, εκτιμάται ότι υπάρχουν και άλλα άτομα που σχετίζονται έμμεσα με την επίθεση. Πρόκειται για άτομα από το περιβάλλον των κατηγορουμένων, που είναι οπαδοί της ίδιας ομάδας».

Οι 11 νεαροί που ταυτοποιήθηκαν είναι ηλικίας από 19 έως 25 ετών. Οι περισσότεροι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, ενώ είχαν «χαρτογραφηθεί» από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. ως «σκληροί» οπαδοί.

Ξεχωριστή περίπτωση για τις Αρχές αποτελεί ο 20χρονος Αλβανός, που διέφυγε από την Ελλάδα λίγες ώρες μετά την πρώτη σύλληψη που αφορούσε στον 23χρονο φίλο του. Μαζί είχαν κατηγορηθεί για μαχαίρωμα με θύματα οπαδούς του Άρη στην περιοχή του Χαριλάου το Μάρτιο του 2019.

Ο 20χρονος πέρασε τα σύνορα από μεθοριακό σταθμό της Φλώρινας και εξαφανίστηκε. Οι κατηγορίες σε βάρος του από την επίθεση που είχε κάνει το 2019 ήταν πλημμεληματικού χαρακτήρα και έτσι δεν υπήρχε σε βάρος του ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Πρόλαβε να ταξιδέψει στην πατρίδα του πριν εκδοθεί στην Ελλάδα ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία του Άλκη.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι σε βάρος του θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, προκειμένου να συλληφθεί από τις αλβανικές Αρχές.

Οι συλληφθέντες έδειξαν τον δράστη με το δρεπάνι

Σε οκτώ συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία το απόγευμα της Κυριακής (6/2) και βρίσκονται κοντά στη σύλληψη δυο ακόμη προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού. Κατά συνέπεια, οι συλληφθέντες για την υπόθεση είναι μέχρι στιγμής εννέα, ηλικίας από 20 έως 23 ετών.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι συλληφθέντες είναι ελληνικής και αλβανικής καταγωγής ενώ οι τέσσερις από τους οκτώ -που συνελήφθησαν χθες- έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν την Ελληνική Αστυνομία, εμπλεκόμενοι σε διάφορες υποθέσεις.

Την ίδια ώρα, οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού έδειξαν στις Αρχές τον δράστη με το δρεπάνι. Πρόκειται για έναν 21χρονο Έλληνα, ο οποίος είναι ήδη στα χέρια της Αστυνομίας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 21χρονος που έδειξαν οι υπόλοιποι συλληφθέντες ότι ήταν αυτός που κρατούσε το δρεπάνι κατά τη φονική επίθεση δεν υπήρχε στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. και γι’ αυτό με εισαγγελική παραγγελία θα ληφθούν τα αποτυπώματα και το γενετικό υλικό του. Αυτό που περιμένουν πλέον οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση είναι να ταυτοποιηθεί αυτός ο συλληφθείς και επίσημα μέσα από τα εργαστήρια στα οποία θα σταλούν τα δείγματα ότι ήταν αυτός που κρατούσε το δρεπάνι.

Ο ίδιος, πάντως, αρνείται τις κατηγορίες. Παράλληλα οι συλληφθέντες λένε ότι ο 23χρονος δεν κατέβηκε από το αυτοκίνητο, όπως υποστήριζε και ίδιος.