ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονικό χτύπημα σε λεωφορείο με Ισραηλινούς στη Βουλγαρία

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε λεωφορείο με Ισραηλινούς τουρίστες στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς, στη Βουλγαρία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οκτώ και να τραυματιστούν πάνω από 30 άνθρωποι. Ήδη προς την κατεύθυνση της τρομοκρατίας -και ειδικά προς το Ιράν- δείχνει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, ενώ και η Βουλγαρία δηλώνει ότι είναι «ενέργεια από πρόθεση».

Οι τουρίστες, οι περισσότεροι νεαροί, είχαν προσγειωθεί νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης στο Μπουργκάς. Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου 40 λεπτά μετά την άφιξη τους και ενώ ετοιμάζονταν να μεταβούν στο ξενοδοχείο τους.

Συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αίτιο της έκρηξης ήταν εκρηκτικός μηχανισμός στο πορτ μπαγκάζ του λεωφορείου. Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού είπαν πάντως ότι η έκρηξη έγινε μόλις ένας άνδρας, μάλλον ο βομβιστής, επιβιβάστηκε στο όχημα.

Από την έκρηξη τυλίχτηκαν στις φλόγες και άλλα σταθμευμένα οχήματα.

Την εκδρομή των Ισραηλινών στο Μπουργκάς, όπου καταφθάνουν πολλοί τουρίστες από τη Μέση Ανατολή για τις θερινές διακοπές τους στα παράλια της Βουλγαρίας, αλλά και για τα τοπικά καζίνο, είχε διοργανώσει βουλγαρική εταιρία, θυγατρική αξιδιωτικού πρακτορείου της Κύπρου.