ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Δωρεάν διανομή ντομάτας στους Χανιώτες από τους παραγωγούς της Κοντούρας

Δωρεάν ντομάτες στους Χανιώτες διανειμαν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι οι παραγωγοί από την περιοχή της Κουντούρας των Χανίων. Η διανομή πραγματοποιήθηκε έξω από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας Χανίων την πλατεία Δικαστηρίων.

Οι παραγωγοί έφθασαν στο σημείο για να διανέμουν ντομάτες στους Χανιώτες με 10 αγροτικά αυτοκίνητα, ενώ ντομάτες θα δοθούν και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Χανίων καθώς και στα συσσίτια της πόλης.

Οι ντοματοπαραγωγοί προχώρησαν σε αυτού του είδους της κινητοποίηση διαμαρτυρόμενοι για της απεργιακή κινητοποίηση της ΠΝΟ ενώ όπως δηλώνουν αν συνεχιστεί η μη πραγματοποίηση των δρομολογίων των πλοίων εξαιτίας της απεργίας των ναυτεργατών θα απειληθούν με ολοκληρωτική καταστροφή καθώς η παραγωγή του ευπαθούς συγκεκριμένου προϊόντος αυτή την περίοδο βρίσκεται στην κορύφωση της.

Οι παραγωγοί πρώιμων κηπευτικών δηλώνουν πως κατανοούν τα προβλήματα και τα αιτήματα των ναυτεργατών, αλλά προκειμένου να μην καταστραφούν ολοκληρωτικά οι ίδιοι, ζητούν απο την ΠΝΟ, τουλάχιστον να επιτρέψει την κίνηση απο την Σούδα προς τον Πειραιά,ενός πλοίου κάθε δύο ημέρες προκειμένου να μεταφέρει στις αγορές φορτηγά αυτοκίνητα με πρώιμα κηπευτικά.

Να σημειωθεί πως οι παραγωγοί πρώιμων κηπευτικών, είχαν προγραμματίσει τις καλλιέργειες έτσι ώστε αυτή την περίοδο, πριν το Πάσχα, να μπορούν να εφοδιάσουν τις αγορές καθώς αυξάνεται και η ζήτηση.

Χαρακτηριστικά αξίζει να επισημανθεί πως τις τελευταίες δύο ημέρες έφυγαν μόνο απο την περιοχή της Κουντούρας για τις αγορές της χώρας 67 φορτηγά με πρώιμα κηπευτικά.

flashnews.gr