ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Δωρεάν Κατάρτιση ανέργων στο Ρέθυμνο σε βασικές δεξιότητες χρήσης Η/Υ

To Εκπαιδευτήριο “F1 – Τεχνολογία & Εκπαίδευση” είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την από κοινού δράση με την Equal Society– Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών για την Δωρεάν Κατάρτιση ανέργων στο Ρέθυμνο σε βασικές δεξιότητες χρήσης Η/Υ.

Η δράση καλύπτει το σύνολο του κόστους της εκπαίδευσης και της τηλεκατάρτισης. Σε κάθε περίπτωση η συμμετοχή στο πρόγραμμα συνοδεύεται από πιστοποίηση, ώστε να θεωρηθεί επιδοτούμενη.

Ποιοι μπορούν να ενταχτούν;

Άνεργοι (εγγεγραμμένοι ή μη στον ΟΑΕΔ), φοιτητές, αγρότες, δημόσιοι υπάλληλοι που θα τεθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, αυτοαπασχολούμενοι που θέλουν να βελτιώσουν τη θέση τους, αγροτές κ.α. Όλοι μπορούν ακολουθώντας την ψηφιακή γνώση να κάνουν ένα ακόμη βήμα προς την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Θα αποκτήσουν το αναγνωρισμένο πιστοποιητικό για το ΑΣΕΠ και τον ιδιωτικό τομέα, το International Diploma in IT Skills Standard Level που συνεκδίδεται από το Τμήμα Διεθνών Εξετάσεων του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ (University of Cambridge International Examinations) με τον αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης Vellum Global Education Services πληρώνοντας μόνο τα εξέταστρα της πιστοποίησης.

Η εκπαίδευση αναφέρεται στις τρεις βασικές ενότητες χρήσης Η/Υ : Επεξεργασία κειμένου (word), λογιστικά φύλλα (excel) , εφαρμογές στο διαδίκτυο (internet). Το κόστος εξέτασης ανά εκπαιδευτική ενότητα είναι 40 ευρώ, και το κόστος της κάρτας υποψηφίου 70 €. Στο κόστος αυτό περιλαμβάνονται και τα έξοδα έκδοσης και αποστολής του πιστοποιητικού από το Cambridge της Αγγλίας.

ΔΩΡΕΑΝ θα έχουν 28 ώρες μαθήματα πληροφορικής, 100 ώρες τηλεκατάρτισης, συμβουλευτική από κορυφαίους Διευθυντές προσωπικού μεγάλων επιχειρήσεων, ένα χρήσιμο έντυπο οδηγό προσλήψεων με τεχνικές εύρεσης εργασίας για την Ελλάδα και το εξωτερικό, ψυχομετρικό τεστ για επαναπροσδιορισμό καριέρας, πολλά εκπτωτικά κουπόνια σε υπηρεσίες και προϊόντα, e-books όλων των μαθημάτων κ.α.

Οι καταρτιζόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το www.e-gnosis.gr ή να επικοινωνήσουν με το 801 300 3575 για να ενημερωθούν για το εκπαιδευτικό κέντρο της περιοχής τους, αλλά και για τη διαδικασία ένταξής τους στο πρόγραμμα.

Η πρωτοβουλία της Equal Society τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του υπουργείου Παιδείας, και είναι ενταγμένη στη δράση του ΟΑΕΔ «Ειδικές Τιμές για Ανέργους». Πρόκειται για μια δράση που χρηματοδοτείται εξολοκλήρου μέσω προγραμμάτων «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης» ιδιωτικών εταιρειών, φορέων εκπαίδευσης, κατάρτισης και πιστοποίησης. Ενημερωθείτε συνολικά για τις δράσεις του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού στο www.equalsociety.gr ( πηγή :www.equalsociety.gr )

Για το νομό Ρεθύμνου μπορείτε να ενημερωθείτε και στο Εκπαιδευτήριο F1 – Τεχνολογία & Εκπαίδευση στην Κωνσ/λεως 34 στην Καλλιθέα και στα τηλέφωνα 2831058503 , 2831058501 .