ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Δράσεις ανάδειξης του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» από την Περιφέρεια και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου, διοργανώνουν εκπαίδευση για την ποιότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου “Kriti” η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 στις 17:00, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου, στην Τύλισο.

Αντικείμενο της εκπαίδευσης θα αποτελέσει η παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου. Τα ειδικότερα θέματα που θα αναπτυχθούν θα είναι η ποιότητα του ελαιόλαδου και οι παράγοντες που την επηρεάζουν. Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν και δοκιμές αντιπροσωπευτικών δειγμάτων ελαιόλαδου.

Ομιλητές της εκπαίδευσης θα είναι:

  • Λευτέρης Αλυσσανδράκης, Επικ. Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.
  • Ειρήνη Χουδετσανάκη MSc Γεωπόνος, Πρόεδρος Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης,π. Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή τομέα.
  • Δημήτρης Λυδάκης, Ομότιμος Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.
  • Γιώτα Ψειροφωνιά, Γεωπόνος ΤΕ MSc, Επιστημονική Συνεργάτιδα, Τμήμα Γεωπονίας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης, δήλωσε: Η Περιφέρεια Κρήτης δίνει μεγάλη έμφαση στην εκπαίδευση των παραγωγών μας, για την βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας έως και την ελαιοποίηση για να έχουμε αύξηση της παραγωγής και ποιότητα στο προϊόν. Συνεχίζουμε στον Δήμο Μαλεβιζίου και σε κάθε Δήμο του νησιού μας».