ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Δράσεις της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης για τους δικαιούχους ΤΕΒΑ Δήμου Ρεθύμνου

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την Κλινική Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και με τη στήριξη του Δήμου Ρεθύμνου, υλοποιούν δράσεις για την πρόληψη ασθενειών και προαγωγής Υγείας σε ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ, στα πλαίσια των συνοδευτικών μέτρων του προγράμματος «Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης – Αποκεντρωμένες προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, διοικητικές δαπάνες και παροχή συνοδευτικών μέτρων 2018-2019».

Ανάλογες δράσεις υλοποιούνται και για τους δικαιούχους ΤΕΒΑ, ωφελούμενους των λοιπών φορέων της Σύμπραξης με τη στήριξη και των άλλων Δήμων της Περιφέρειας Κρήτης.

Οι δράσεις για την Πρόληψη ασθενειών και Προαγωγή της Υγείας στους ωφελούμενους, που αφορούν το Δήμο Ρεθύμνου θα υλοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021.

Πρόκειται για μία κοινωνική προσφορά με αποδέκτες τους συμπολίτες ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, την οποία συνδράμει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης, συμμετέχοντας στην υλοποίηση σειράς δράσεων με στόχο την πρόληψη επιλεγμένων νοσημάτων που αφορούν την προαγωγή της υγείας ωφελούμενων του ΤΕΒΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες δράσεις κοινωνικής ιατρικής, υλοποιήθηκαν και πέρυσι μέσω της σύμπραξης της Κλινικής Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης με Επικεφαλής Ιατρό του Δικτύου Έρευνας τον κ. Χρήστο Λιονή και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου με αρμόδια την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Δρ Αννα Ελευθεριάδου – Γκίκα, οι οποίες κρίθηκαν ιδιαίτερα ωφέλιμες για τους αποδέκτες τους.

Οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες ωφελούμενοι ΤΕΒΑ, μπορούν να επικοινωνούν και να ενημερώνονται για τις συγκεκριμένες δράσεις όπως και να λαμβάνουν έγκυρες πληροφορίες για το Πρόγραμμα μέσω τηλεφώνου ή διαδικτύου:

Κλινική Κοινωνικής & Οικογενειακής Ιατρικής, Ιατρική Σχολή Παν/μιο Κρήτης

Τηλ: 2810394594, 2810394613-21

email: andkarelis@gmail.com, irinivasilaki@hotmail.com, knefelaki@gmail.com