ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο παράρτημα του ΣΔΕ Ρεθύμνου στον Άγιο Βασίλειο

Την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021, οι εκπαιδευόμενοι από το εκτός έδρας τμήμα του ΣΔΕ Ρεθύμνου που βρίσκεται στο Σπήλι πραγματοποίησαν τη δράση τους για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στα πλαίσια του περιβαλλοντικού γραμματισμού που διδάσκεται στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας.

Με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Καλλέργη Μαρίας και τη συμμετοχή του εκπαιδευτικού κ. Τσοβίλη Θεοδώρου και σε συνεννόηση με τη διευθύντρια του ΣΔΕ Ρεθύμνου κ. Αντωνίου Ειρήνη, οι εκπαιδευόμενοι καθάρισαν την αυλή του σχολείου, όπου συστεγάζεται το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Σπήλι, καθώς και τον περιβάλλοντα χώρο. Στη συνέχεια περιποιήθηκαν τις ζαρντινιέρες που βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο και φύτεψαν λουλούδια και καλλωπιστικά φυτά.

Το κέφι, το μεράκι, το χιούμορ και η διάθεση για προσφορά ήταν διάχυτα στη δράση αυτή, ενώ τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία από τη διάδοση του Covid-19. Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτικοί πέρασαν τόσο καλά, ώστε ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη Παρασκευή, όπου θα πραγματοποιήσουν μια ανάλογη δράση σε μια παραλία του δήμου Αγίου Βασιλείου.

Πολλά πολλά μπράβο σε όλους τους εκπαιδευόμενους μας!!!

Μαρία Καλλέργη – Τσοβίλης Θεόδωρος
Εκπαιδευτικοί του ΣΔΕ Ρεθύμνου στο παράρτημα του Αγίου Βασιλείου