Δράσεις για παιδιά με αυτισμό και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

αυτισμοςΓια δεύτερη χρονιά, μέσω του προγράμματος «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» με τη συγχρηματοδότηση του ιδρύματος Μποδοσάκη ξεκινά δυναμικά το φετινό πρόγραμμα δράσεων για παιδιά και εφήβους 3-17 ετών κάθε Δευτέρα και Τετάρτη για όλη τη σχολική χρονιά 6.30 ως 8.00 μμ.

Ο χώρος φιλοξενίας μας το ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου (Παπανικολάου 23, Καλλιθέα), όπου δύο φορές εβδομαδιαίως θα φιλοξενούνται ΔΩΡΕΑΝ οργανωμένα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης με ποικίλη θεματολογία για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και τους γονείς τους.

Συγκεκριμένα θα προσφερθούν:

  • Μουσικό βιωματικό εργαστήρι.
  • Εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης με εικαστικά, βιωματικά δρώμενα, κατασκευές, κοινωνικές δράσεις, μαγειρική και ποικίλη θεματολογία.
  • Σχολή γονέων ομάδες ψυχολογικής στήριξης γονέων από εξιδεικευμένο Ψυχολόγο.
  • Ομάδες γνωσιακού συμπεριφορικού ψυχοδράματος εφήβων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
  • Αθλητικές δραστηριότητες.

Τα προγράμματα θα γίνουν όλα με επαγγελματίες ειδικούς θεραπευτές και τη βοήθεια φοιτητών εθελοντών από τα τμήματα αγωγής του Πανεπιστήμιου Κρήτης.

Παρακαλούμε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας γιατί οι ομάδες παιδιών και γονέων θα έχουν περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων. Σας ενημερώνουμε επίσης ότι στις 30 Σεπτεμβρίου 2015, στις 6.00 μ. μ. θα γίνει συνάντηση στο χώρο του Συλλόγου στο ΚΕΦΙΑΠ και εγγραφή των παιδιών και γονέων στο πρόγραμμα.

Επίσης κάνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε ενδιαφερόμενους φοιτητές να συμμετέχουν στις ομάδες ως βοηθοί στα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης. Θα δοθεί βεβαίωση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ –ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ
aytismos@gmail.com
6948590359 (Μελισσινός) – 6936704854 (Κλάδου)