ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δράσεις στο κλείσιμο της ομαδικής έκθεσης «Πρόσωπα και προσωπεία του 21ου αιώνα»

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, την τελευταία μέρα της ομαδικής έκθεσης «Πρόσωπα και Προσωπεία του 21ου αιώνα» οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν σας καλούν να εξερευνήσετε μαζί τους το θεατό και αθέατο πρόσωπο της κοινωνίας και του ανθρώπου.

Μια σειρά από ανοικτά εργαστήρια για όλους σας περιμένουν να γίνεται πρωταγωνιστές και δημιουργοί.

Από τις 11 το πρωί ως τη 1.30 το μεσημέρι και από τις 5.00 ως τις 7.30 το απόγευμα θα  γίνουν τα ακόλουθα εργαστήρια:

  • «Ο άλλος εγώ» με τη Στέλλα Δρυγιαννάκη : Με κλωστές, νήματα και παστέλ σε  χαρτί θα κεντήσουμε το πρόσωπο του άλλου.
  • «Το πρόσωπο μέσα από τα απορρίματα» με την Δήμητρα Χριστινάκη : Αντικείμενα που θεωρούμε σκουπίδια συνθέτουν το πρόσωπο της καταναλωτικής κοινωνίας .
  • «Ο μικρός κολιόνε» με τον Κοσμά Λιλικάκη : Φιγούρες ενός λαϊκού ήρωα που θα πλάσουμε με τη φαντασία μας  και απλά υλικά θα πλημμυρίσουν το ΚΑΜ.
  • «Γίνε ο καθρέπτης μου» με την Μαρία Τσουκνάκη : Ζωγραφίζουμε και τυπώνουμε  το πορτρέτο του άλλου που είναι ο καθρέπτης μας. Μια εικαστική δράση σε ζευγάρια.
  • «Το πρόσωπο στη πέτρα» με τη Λαμπρινή Μποβιάτσου. Με τη τεχνική του φροτάζ τα πρόσωπα ξεπηδούν από τις πέτρες και ζωντανεύουν στα χαρτιά.
  • «STOP MARE MORTUM» Δημιουργούμε μέσα από ένα απλό οβάλ σχήμα ένα πορτρέτο αφιερωμένο στα θύματα των πολέμων και της προσφυγιάς, με διάφορα υλικά πάνω σε χαρτί.

Οι δράσεις θα γίνονται παράλληλα μέσα στον εκθεσιακό χώρο του ΚΑΜ και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και ο καθένας θα μπορεί να πάρει ότι δημιουργεί.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ  να γίνουμε όλοι μαζί δημιουργοί ενός νέου προσώπου για τον αιώνα που διανύουμε!

Διοργάνωση: Σύλλογος καλλιτεχνών για την προώθηση της τέχνης κατARTι, Δήμος Χανίων και ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ