ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δράσεις με θέμα “Ο ρόλος των εκπαιδευτικών στη διαχείριση της κρίσης”

Από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου διοργανώνονται δυο δράσεις την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, σχετικά με το ρόλο των εκπαιδευτικών στη διαχείριση της κρίσης και τη στήριξη των παιδιών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, η πρώτη δράση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 12.00 μεσημέρι στο αμφιθέατρο του 2ου δημοτικού σχολείου, όπου θα γίνει συζήτηση με θέμα «Ο ρόλος των εκπαιδευτικών στη διαχείριση της κρίσης». Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων του Δήμου Ρεθύμνου, ψυχολόγος Μανώλης Μυλωνάκης: «Είναι ανάγκη να σκεφτούμε νηφάλια και να βρούμε κατευθύνσεις στήριξης των παιδιών μας».

Η συζήτηση συνδιοργανώνεται κατόπιν έγκρισης του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, Απόστολου Κλινάκη, από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου και μετά από αίτημα της Ένωσης Γυμναστών του νομού. Στη συζήτηση θα παρευρεθεί ο κ. Κλινάκης, καθώς επίσης και οι υπεύθυνοι Εκπαιδευτικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε. και Δ.Ε. Κρήτης. Εισηγητές θα είναι οι ψυχολόγοι του ΚΕΔΔΥ Ρεθύμνου: Στέφανος Πλεξουσάκης και Κωνσταντίνα Δελιγιάννη.

Η δεύτερη δράση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Ιανουαρίου στις 10:00 το πρωί στο Γραφείο Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, όπου θα γίνει ενημερωτική συνάντηση στην οποία θα παρευρεθούν ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης, οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης Π.Ε. και Δ.Ε. Κρήτης, οι διευθυντές των Διευθύνσεων Π.Ε. και Δ.Ε. Ρεθύμνου, οι νέοι σχολικοί σύμβουλοι Π.Ε. και Δ.Ε. Ρεθύμνου, καθώς επίσης και οι πρόεδροι των Δ.Σ. των Συλλόγων των Εκπαιδευτικών του νομού.

Η συνάντηση πραγματοποιείται μετά από πρωτοβουλία του κ. Κλινάκη, σε συνεργασία με τους διευθυντές Π.Ε. και Δ.Ε. Ρεθύμνου.