ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Δυναμικό παρών του Επιμελητήριο Ρεθύμνης στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης δίνει για ακόμα μία φορά δυναμικό παρών στο μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας μας, με την παρουσία του στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) που θα πραγματοποιηθεί από τις 10-18 Σεπτεμβρίου 2022 στον εκθεσιακό χώρο της HELEXPO.
Ως μοχλός ανάπτυξης, η 86η ΔΕΘ-ΗELEXPO φιλοξενεί επιχειρήσεις και επιμελητήρια τα οποία ενθαρρύνοντας το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας και εξωστρεφείς πρακτικές, στηρίζουν και τονώνουν την περιφερειακή επιχειρηματικότητα.

Στο Περίπτερο του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, με επιδότηση του κόστους εκμίσθωσης, συμμετέχουν και προβάλλουν τα προϊόντα τους οι εξής επιχειρήσεις – φορείς:

α) Η εταιρεία παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου, «ΕΥΟΣΜΟΣ Α.Ε.» www.evosmos-sa.gr, με έδρα την Επισκοπή Ρεθύμνης, η οποία εκθέτει extra παρθένο ελαιόλαδο και βρώσιμες ελιές.
β) Η επιχείρηση ποτοποιίας του κ. Ζαχαρία Παραγιουδάκη «Σπιτικό Μεράκι» spitikomeraki.gr , με έδρα το Πέραμα Μυλοποτάμου, η οποία εκθέτει αλκοολούχα ποτά με βάση την Κρητική Τσικουδιά.
γ) Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνης, με ποιοτικά τυροκομικά προϊόντα και ελαιόλαδα: www.productsgreek.com/el/agricultural-cooperative-rethymno

Η συμμετοχή αυτή κατέστη δυνατή μετά από σχετικές ενέργειες του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), με σκοπό τη στήριξη της επιχειρηματικότητας του Ρεθύμνου, μέσω της προβολής προϊόντων του τόπου μας.

Η φετινή διοργάνωση προσλαμβάνει ιδιάζουσα σημασία για την οικονομία της χώρας, καθώς οι επιχειρήσεις βιώνουν έντονα τις οικονομικές συνέπειες της ενεργειακής κρίσης, ως απόρροια της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία. Ως αποτέλεσμα αυτού, η σημασία της κυκλικής επιχειρηματικότητας και η αναγκαιότητα για πράσινες επενδύσεις στο πεδίο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας είναι ιδιαιτέρα επίκαιρη, αφού το κόστος της ενέργειας, όπως όλα δείχνουν, θα είναι το κυρίαρχο πρόβλημα κατά το προσεχές διάστημα.

Παράλληλα με το εκθεσιακό γεγονός, θα υλοποιηθεί το Thessaloniki Helexpo Forum 2022, η θεσμοθετημένη πλατφόρμα διαλόγου για όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά και οικονομικά ζητήματα της χώρας.